Archive for maart, 2016

Deadpool

– Deadpool – 11 – 02 – 2016 –
–  108 min – Action , Adventure , Comedy –
+++++

Deze film was echt top…
Onwijs zitten lachen, echt geweldig.
Zou hem zo nog 100 keer kijken.
Brilliant… echt brilliant..
Helemaal geweldig, hij klopt met de comic books.
En ook met het spel ( die ik gelijk gekocht heb 😀 )
Maar echt een top film.. serieus een top film..

deadpool_ver9

Alien beantwoordt ruimteboodschap aarde

Het heeft even geduurd, maar de mens heeft eindelijk antwoord op de ruimteboodschap die in 1977 met de Voyager 1 de ruimte in werd geschoten. Een buitenaards wezen heeft via Nasa’s marsrover Curiosity een antwoord naar onze planeet gestuurd.

Op de ruimteboodschap is een verstoorde stem met wat bliepjes te horen. De boodschap is via een aan kanker gestorven persoon aan mensen van het Sheivae Project gegeven.

Hallo, ik ben Sheivae“, laat de alien weten. “Ik heb jullie boodschap ontvangen. Ik kom van een wereld ver van jullie vandaan. Jullie zijn niet alleen.

Ik hoop dat jullie mijn boodschap ontvangen“, vervolgt het buitenaardse wezen. “Ik hoop dat jullie het kunnen verstaan, want ik ben jullie taal aan het leren. Nu ben ik een ontdekkingsreiziger en een reiziger. Jullie zijn mijn eerste contact, en ik ben niet jullie vijand. Ik kom in vrede.”

Ondanks de heldere boodschap, is niet iedereen overtuigd. Vele non-believers beweren dat het allemaal dikke onzin is.

Spookschip gevonden bij de Filipijnen

De Vliegende Hollander is zoooo 1678… Sinds enkele dagen is de Vliegende Duitser een wat meer moderne variant. Zo’n 60 kilometer uit de kust van de Filipijnen, is een mysterieus schip ontdekt. De dode kapitein is gevonden naast zijn radio, alsof hij een vertwijfelde poging tot een noodoproep gedaan heeft.

Wie weet schrijft iemand er over tweehonderd jaar wel een opera over, zoals Wagner deed met zijn fliegende Holländer. Het gaat deze keer niet om Willem van der Decken, Falkenberg, Van Straten, Ramhout van Dam, Pieter van Halen of hoe de kapitein van de originele mythe ook heten mag, maar om de Duitser Manfred Fritz Bajorat van 59 jaar oud.

Het door de droge, zoute lucht en hoge temperatuur gemummificeerde lijk zat voorovergebogen over een brief die hij klaarblijkelijk vlak voor zijn dood had geschreven naar zijn vrouw.

‘Dertig jaar bewandelden wij samen dezelfde weg. Toen werd de macht van jouw demonen sterker dan je wil om te leven. Hopelijk vindt jouw ziel rust. Voor altijd de jouwe, Manfred.’ Zijn vrouw Claudia stierf op 2 mei 2010 aan kanker. Twee jaar eerder waren de twee van elkaar gescheiden.

Het zit er dik in dat Manfred al heel wat jaartjes levenloos op zee rondvaart. De laatste keer dat hij gezien was, was in 2009 op Majorca., waar hij collega-zeezeiler Dieter tegenkwam. Volgens de laatste is Manfred een zeer ervaren en kundig zeeman. Hij gelooft niet dat Manfred zomaar een storm in zou zeilen of een andere fatale fout zou maken.

Hiermee doelt Dieter op de gebroken mast op de boot. Op basis van de informatie van Dieter, gaan de Filipijnse autoriteiten ervan uit dat deze pas is geknakt na de dood van de kapitein en de enige opvarende.

De ‘Sayo’, een jacht van 12 meter, werd gevonden door twee vissers. Zij klommen aan boord en vonden de zeeman, die helemaal grijs verkleurd was. Ook vonden zij fotoalbums, de brief aan Claudia en documenten die de identiteit van de mummie onthulde. Het lichaam en de kajuit vertonen geen sporen van geweld en het is dan ook een mysterie waar Manfred aan gestorven is. De meest plausibele veronderstelling lijkt een hartaanval te zijn of heeft hij, net als kapitein Van der Decken, wellicht een pact met de duivel gesloten.

Cca-kDEWEAExKjL

ghost1_480x270

CcaTWTkXEAEKsYP