Archive for juli, 2014

Paint Shop Pro # 1

Jaja en dan ga je weer eens rommelen met Paint Shop Pro.
Heb PsP x6 ( paint shop pro 16 ) geïnstalleerd.
En had een lesje via een PsP Club gevonden.
En geprobeerd, is lang geleden dat ik echt een lesje heb gemaakt.
Ook maar gelijk een water merk gemaakt, is ook gelukt.
Happy, is mooi geworden !

10620702_826833997357011_5306213197946082378_n

14950_826834000690344_2071416799138850011_n

CNN: Thank God for The Netherlands

De Amerikaanse televisiezender CNN heeft Nederland woensdagavond (lokale tijd) uitgebreid geprezen voor de omgang met de nasleep van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Volgens anchorman Anderson Cooper mag de wereld God bedanken voor Nederland.

“Thank God for the Netherlands”, aldus de presentator in zijn programma 360°. Daarin werd uitgebreid stilgestaan bij de dag van nationale rouw die woensdag in ons land werd gehouden. Na alle berichtgeving uit Oekraïne, niet alleen van de crash zelf maar vooral over de omgang met de rampplek en lichamen, snakte de wereld volgens Cooper naar waardigheid.

De beelden van de statige landingsceremonie, het dragen van de kisten door militairen, en de daaropvolgende colonnerit met veertig lijkwagens onder massale belangstelling, dat was volgens de CNN-anchorman exact wat de wereld nodig had. “Vandaag zijn we allemaal Nederlands”, zo viel collega Richard Quest hem bij.

“Het gevoel van saamhorigheid en gemeenschapszin wat we hebben gezien was buitengewoon”, aldus Quest. “Eigenlijk overstijgt dat iedere nationaliteit.” Quest prees overigens ook opnieuw de emotionele VN-speech van minister Frans Timmermans, iets wat hij de afgelopen twee dagen al een paar keer had gedaan.

‘Pirates 5’ in 2017

Een tijdje terug werd al bekend dat Disney het niet aandurfde om het vijfde deel van Pirates of the Caribbean in blockbusterjaar 2015 uit te brengen. Met concurrentie van The Avengers 2, Jurassic World en Ant-Man en een rammelend script besloot men om de productie even ‘on hold’ te zetten.

Disney en Johnny Depp hebben nu eindelijk de knoop doorgehakt. Er is besloten om POTC5 uit te brengen op 7 juli 2017. Voor de fans is dit balen, want dit is nog ruim drie jaar wachten. Wel is er nu definitief bekend dat Johnny Depp terugkeert als Jack Sparrow, hoewel niemand iets anders had hoeven verwachten. Jeff Nathanson, schrijver van onder meer Catch Me If You Can neemt het script voor zijn rekening. De vermoedelijke titel is Dead Men Tell No Tales.

Rondom de release is er wel hevige concurrentie. Rond die tijd verschijnt er nog een film van Marvel en komt het derde deel van Despicable Me uit. Een Nederlandse release-datum is nog niet bekend.

Vliegtuigen om 15.50 uur verwacht

De twee militaire vliegtuigen met de eerste 40 slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne worden om 15.50 uur verwacht op vliegbasis Eindhoven. Als de vliegtuigen naar het platform zijn getaxied wordt zo dicht mogelijk rond 16.00 uur de Last Post gespeeld en meteen erna een minuut stilte gehouden.

De organisatie van de ceremonie heeft dat woensdag aan de massaal toegestroomde pers meegedeeld.

Na de minuut stilte worden de kisten door militairen uit de vliegtuigen gedragen en in rouwauto’s geplaatst. Er spreekt niemand.

In colonne rijden ze in ongeveer anderhalf uur onder politiebegeleiding naar Hilversum.

Op de basis worden woensdag 1000 nabestaanden van alle slachtoffers verwacht. Ze worden afgeschermd van de pers.

The appearing

– The appearing – 22 – 07 – 2014 –
–  92 min – Horror , Mystery , Thriller –

 

Deze was best vaag in begin dacht ik echt van Owkey..
Maar verder werd die beter en best goed.
Het eind was het beste..
Maar als je van soort ghosty, wierd, horror, scary films houd die twisten naar een goed eind.
Dan is die zeker waard om te kijken.
Sommige konden aardig goed acteren, maar zaten ook wat bad apples bij.

 

the-appearing.21176

Cabin fever: patiënt zero – DVD

– Cabin fever: patiënt zero – 06 – 02 – 2014 –
–  91 min – Horror , Thriller , Sci-Fi –

 

Vond deze film ergens best goed.
Blijkt deel 3 te zijn van de cabin fever serie.
Maar vond het echt best aardig.
Wil de andere ook graag zien nu haha..
Het is een beetje een smerige film, maar vond hem super.

 

10417524_86276sfdsfesf2_n

5e vrije dag Juli 2014

Vandaag was het gewoon zo warm, ongelofelijk.
Heb me was van afgelopen zaterdag en de week ervoor weggeruimd xD
Verder voor YouTube filmpjes gerenderd en online gegooid..
Verder eigenlijk vooral WildStar gespeeld..
Vincent heeft hier TopGear gekeken.
Ben rond 1 uur naar bed gegaan.
Was te warm om gewoon echt iets te doen.

Crash MH17 in Oekraïne

Samenvatting van gebeurtenissen tot nu toe:
-Er zijn nog 4 slachtoffers niet geïdentificeerd.
-Het aantal Nederlandse slachtoffers is bijgesteld naar 189.
-Het vliegtuig functioneerde prima, was goed onderhouden, had ruim 75.000 vlieguren in 17 jaar gemaakt en de communicatie verliep voorspoedig.
-Veel andere maatschappijen waren op het moment van neerschieten in het gebied aanwezig.
-Separatisten werken naar eigen zeggen mee aan hulpverlening en onderzoek.
-Familieleden van omgekomenen krijgen 5000 dollar uitbetaald voor direct gemaakte onkosten als levensonderhoud en hotelkamers afhuren.
-Separatisten hebben onenigheid over of de zwarte dozen in hun bezit zijn of niet.
-Rusland stelt eventueel aangeboden zwarte dozen niet te accepteren en roept op tot een internationaal onderzoek.
-Politici in binnen- en buitenland roepen op tot het straffen van de verantwoordelijken.
-Poetin roept op tot een staakt-het-vuren.
-Wie dat wil, mag Malaysia Airlines-tickets die de komende week geldig zijn inleveren en krijgt z’n geld terug.
-Inlichtingendiensten in de VS wijzen in de richting van pro-Russische separatisten.
-Rusland wijst in de richting van het Oekraïense leger.
-Dat leger ontkent dat er ook maar één raket is afgevuurd of mist uit het arsenaal.
-Onder de slachtoffers bevonden zich meer dan 100 aidsonderzoekers en -hulpverleners, die op weg waren naar een congres dat zondag van start gaat in Melbourne.
-Er zijn tot dusver 181 lichamen geborgen.

Eerste tropische dag 2014 een feit

Vrijdag gaat de boeken in als de eerste tropische dag van dit jaar. Rond 14.00 uur bereikte het kwik in De Bilt de grens van 30 graden. Hiermee is het relatief laat in het jaar voor het eerst officieel tropisch warm in Nederland. Records sneuvelen vrijdag naar verwachting niet, meldt een woordvoerder van weeronline.nl.

In Eindhoven en Hoek van Holland werd het vrijdag als eerste tropisch warm. Daar werd de grens om 12.10 uur overschreden. Om van een officiële landelijke tropische dag te kunnen spreken moet het in De Bilt echter 30 graden worden. De warmste 18 juli was in 2006, toen werd het in De Bilt 33,2 graden. Het warmst op 18 juli in heel Nederland was het in 1964 in Maastricht, waar het 35,1 graden werd.

De eerste tropische dag van het jaar doet zich gemiddeld voor op 30 juni. Vorig jaar werd in De Bilt precies een maand eerder, op 18 juni, een tropische dag bereikt. De hoogste temperatuur tot nu toe dit jaar in De Bilt werd op 4 juli gemeten, toen werd het 28,9 graden.

Zaterdag wordt het naar verwachting nog warmer. De maxima liggen dan rond de 33 graden, maar in het zuidoosten wordt het op sommige plaatsen zelfs 35 graden. Ook op de Wadden worden tropische waarden behaald, wat volgens weeronline.nl niet elk jaar gebeurt.

Zondag wordt het waarschijnlijk door bewolking en buien niet tropisch, maar wel zomers warm. Daardoor kan zondag nog niet worden gesproken van een officiële hittegolf. Om van een officiële hittegolf te kunnen spreken moet de temperatuur in ieder geval vijf etmalen achtereen op tenminste 25 graden zijn uitgekomen, waarbij drie keer een waarde van tenminste 30 graden is bereikt.

Bs0zlIXCMAA7sBg.png large

‘Locatie zwarte dozen onbekend’

De Oekraïense autoriteiten hebben geen officiële informatie over de locatie van de zwarte dozen van de neergestorte Boeing 777. Dat verklaarde een woordvoerder van de Oekraïense Nationale Veiligheidsraad vrijdag tegenover het Oekraïense persbureau Interfax-Ukraine.

Vrijdag werd de tweede zwarte doos gevonden op de rampplek, meldden getuigen aan persbureau Reuters. De eerste zwarte doos werd donderdag al door rebellen gevonden. Oekraïne vreest dat de separatisten de zwarte dozen willen vernietigen, al dan niet op Russisch grondgebied.

De woordvoerder benadrukte dat de grens met Rusland niet volledig is of kan worden afgesloten. “Het zou een leugen zijn om te zeggen dat we 100 procent controle hebben over de grens.

140718_15080_img-180714-199.onlineBild_450_301