Archive for mei, 2014

Eerste makelaar afspraak

De eerste afspraak met de eerste ( maybe enigste ) makelaar is gedaan.
Om een offerte uit te brengen wat hij denkt te kunnen doen.
Woensdag 11 april om 20.00 komt de makelaar van “Witte Woning Makelaars”.
Ben er best nerveus om.
Me huis is zo goed als af, alleen nog een klein beetje opruimen.
Me woonkamer is al opgeruimd en netjes, me schuur is voor meer dan de helft leeg.
Hopelijk word het wat 🙂

‘Fuck you!’

Het is eindelijk bekend wat de laatste woorden waren van Tupac Shakur. De rapper zei ‘Fuck you!’ en blies hierna zijn laatste adem uit.
Toen 2Pac in september 1996 in Las Vegas werd neergeschoten, snelde een agent naar de rapper. De diender vroeg de beste man herhaaldelijk wie hem had neergeschoten, maar daar wilde Tupac niet op reageren.
Agent Chris Carroll besloot het nog een laatste maal te proberen, zo vertelt hij aan Amerikaanse media. “Hij keek me aan en opende zijn mond”, aldus Oom Agent. “‘Fuck You!’, zei hij, waarna hij het bewustzijn verloor.

Zes dagen later werd de 25-jarige muzikant officieel doodverklaard. Zijn schutter is nooit gevonden.

Sluiting dreigt voor De Uithof

Schaats- en recreatiecomplex De Uithof in Den Haag dreigt de deuren te moeten sluiten. Omroep West beschikt over een geheime brief waarin duidelijk wordt gemaakt dat het bedrijf, waar ook gekart en geklommen kan worden, het water aan de lippen staat.

Directeur Eugène de la Croix heeft laten weten dat De Uithof in de afgelopen jaren vele tonnen heeft gestoken in het sponsoren van het ijshockey en ook in het schaatsgewest Zuid-Holland. “We hebben na een voor ons slechte winter alle vet op de botten weer verloren – en zoveel was dat al niet.”

Als de situatie niet verandert dan dreigt de huidige exploitant de huur voor volgend jaar op te zeggen. In dat geval zal De Uithof failliet gaan en zal onder meer de ijshockeyclub HYS verdwijnen. De hoop is nu gevestigd op verenigingen die via subsidies zouden moeten investeren in het complex, mits dit binnen de regels is.

In de regio Den Haag dreigt nog een zwart scenario, want de investeerders in het TranSportium in Zoetermeer dreigen zich terug te trekken als schaatsbond KNSB niet de stekker uit de plannen voor Icedôme Almere trekt. Hierdoor zou Zuid-Holland zonder 400 meterbaan kunnen komen te zitten.

Die Antwoord – Pitbul

Best een ziekelijke clip.
Maar vind hem geweldig.. is best goed gemaakt hoe achterlijk die ook is.
Nummer vind ik ook nog best goed xD

 

Lilo – weg

Van de week de moeilijke keuze gemaakt om me Gekko weg te doen.
Echt op een bepaald punt haat ik mezelf, doe NOOIT diertjes weg.
Vorig jaar al me ratjes omdat het gewoon niet ging.
En nu Lilo, me luipaard gekko.
Heb der een jaar in huis, maar het gaat gewoon niet.
Ze wil niet goed eten, en denk dat ze mijn stress teveel aanvoel waardoor ze zelf ook echt niet goed in haar vel zit.
En dat werkt voor het beesie ook niet.
Het gaat al veel beter met haar, ze vervelt goed, ze is een eind aangekomen met der vetvoorraad op der staart.
Beter als bij der vorige eigenaar dat zeker.
Dus ben wel blij dat ik haar daarvandaan heb gehaald.
Maar toch dit is beter voor haar.. veel beter.

992938_608024962571250_1475574730_n   602999_608024965904583_991363552_n

774390_607013196005760_799553091_o

Oud-astronaut Wubbo Ockels (68) overleden

Wubbo Ockels is overleden. De voormalig astronaut leed aan kanker. Dat meldt de NOS. Zes jaar geleden werd hij al geopereerd aan nierkanker. Vorig jaar keerde de ziekte terug. Hij is 68 jaar geworden.

Wubbo Ockels was is 1985 aan boord van de spaceshuttle Challenger de eerste Nederlander in de ruimte. Hij was van oorsprong natuurkundige en werkte later als hoogleraar aan de TU Delft. Daarnaast was hij bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Met het overlijden van Wubbo Ockels is Nederlands eerste ruimteheld niet meer. De astronaut, uitvinder en wetenschapper was in 1985 de eerste persoon met de Nederlandse nationaliteit die de ruimte in mocht. Na zijn verblijf in de ruimte zette Ockels zich onder meer in voor duurzaamheid.

Wubbo Johannes Ockels werd op 28 maart 1946 geboren in Almelo. Na zijn middelbare school ging hij natuur- en wiskunde studeren in Groningen, waar hij cum laude slaagde. Vervolgens ging hij vanaf 1973 onderzoek doen aan het Kernfysisch Versneller Instituut, waar hij zich onder meer bezighield met het verval van gammastralen in nucleaire systemen.

Na zijn promotie reageerde Ockels op een advertentie waarin een wetenschappelijk astronaut werd gezocht. In 1978 selecteerde de European Space Agency (ESA) hem voor het spacelabprogramma. Na een astronautenopleiding tot missiespecialist in 1980 en 1981 aan het Lyndon B. Johnson Space Center in Texas mocht hij in 1985 als eerste Nederlander de ruimte in. Tussen 30 oktober en 6 november cirkelde Ockels baantjes rond de aarde in de spaceshuttle Challenger.

Het verblijf in de ruimte overtuigde Ockels van de kwetsbaarheid van de aarde. “Vanuit de spaceshuttle zag ik dat onze atmosfeer slechts een dunne schil is die ons scheidt van een ijskoud en levensvijandig heelal. Het zag er broos uit en bleek ook broos te zijn“, zo zei Ockels eerder tegen het magazine Ondernamen Utrecht. “Ik besefte dat we onze eigen bescherming aan het vernietigen waren.

Terug op aarde ging Ockels in 1986 aan de slag bij het ruimtevaartcentrum Estec in Noordwijk. Tussen 1987 en 1989 presenteerde de ruimtevaarder het populairwetenschappelijk TROS-televisieprogramma Kijk-TV. In 1992 werd hij daarnaast deeltijdhoogleraar aan de faculteit Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Aan diezelfde universiteit werd hij in 2003 voltijdhoogleraar duurzame technologie. Daarnaast was hij bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Op het gebied van duurzaamheid vond Ockels onder meer de laddermolen uit, waarmee op grote hoogten windenergie kan worden opgewekt. Ook was hij adviseur bij het zonneautoproject Nuna. ‘Zijn’ team won keer op keer de Solar Challenge in Australië, bedoeld voor auto’s die volledig op zonnekracht rijden. Daarnaast kwam hij geregeld in het nieuws met zijn ecovriendelijke hightech zeiljacht de Ecolution en de Superbus, een bus die tussen de 150 en 250 kilometer per uur zou moeten kunnen rijden.

De astronaut en wetenschapper kreeg ook maatschappelijke waardering voor zijn prestaties. Meteen na zijn ruimtetrip werd hij benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. In 2004 eindigde hij op de 75e plek in de verkiezing van de Grootste Nederlander. Ook heeft de Internationale Astronomische Unie een planetoïde, 9496 Ockels, naar hem vernoemd.

Zijn sterkste eigenschap vond Ockels zijn vermogen tot het enthousiasmeren en inspireren van mensen, zo stelde hij op de website van de TU Delft. “Enerzijds is mijn denkwijze dromerig en creatief, anderzijds zit er altijd een basis van realiteit in.” Als zijn minst goede eigenschap zag hij zijn problemen om binnen een organisatie samen te werken met anderen. “Ik kan moeilijk organisaties respecteren. Niet omdat ik dat niet wil, maar omdat ik het niet kan“, aldus Ockels. “Normaal gemeenschappelijk overleg, met mensen die niet van dezelfde corebusiness uitgaan, vind ik echt moeilijk.

Wubbo Ockels laat een vrouw en twee kinderen achter, een zoon en een dochter. Die laatste schreef het boek De Zeven Levens van Wubbo Ockels, dat verhaalt over diverse incidenten waarbij Ockels soms op het nippertje aan de dood ontsnapte. Zo kampte hij in 1982 met de bacteriële ziekte leptospirose. De Challenger waarmee Ockels de ruimte in schoot verongelukte in 1986 bij de volgende vlucht. Ook overleefde Ockels een vliegtuigongeluk in Lille. In 2005 kreeg de ruimtevaarder een hartaanval en in 2008 werd al eens een niertumor bij Ockels vastgesteld. “Bij elke stap, bij elke doodservaring, wordt de dood minder eng“, zo stelt hij in het boek.

Ockels overleed zondag aan de gevolgen van een agressieve vorm van nierkanker. Artsen gaven hem mei vorig jaar nog maximaal twee jaar te leven. Zelf weigerde hij hieraan toe te geven. “Ik geloof erin dat ik helemaal kan genezen“, zo zei hij een paar maanden later tegen Knevel en Van den Brink. “Ik ga ervoor.

Disney Infinity

Had met Natalie geruild zodat ik op Ypenburg stond en dan dus koopavond draaide.
Zodat zei naar haar moeders verjaardag kon.
Maar in me pauze even naar de intertoys.
Hadden ze Disney Infinity voor de Playstation 3 goedkoop.
Wou hem eigenlijk voor de WiiU maar die was nog heel duur.
En was de laatste op dat moment.
Dus maar meegenomen.
En oooooow wat is dat spel leuk..
Echt geweldig met die verschillende werelden ook… Helemaal geweldig.

Hier 3 filmpjes van de characters die erbij zaten.
Die ik zelf heb gemaakt.
( op het moment zijn ze alleen nog in het engels heb ze nog niet in het Nederlands gemaakt sorry )

Oudste telescoop Nederland gevonden in Delft

Bij opgravingen in Delft is de oudste telescoop van Nederland gevonden. De telescoop is ouder dan die van de zeventiende-eeuwse wetenschapper Christiaan Huygens, meldt Museum Prinsenhof in Delft woensdag.

Bij de spoorzone aan de rand van de oude Delftse binnenstad wordt aan een nieuwe treintunnel gewerkt. Om te voorkomen dat bij de graafwerkzaamheden kostbare bodemschatten verloren gaan doet de archeologische dienst van de gemeente al enkele jaren onderzoek.

Onlangs werd een ‘onooglijk’ metalen buisje van zo’n tien centimeter lang gevonden. Aanvankelijk dachten de archeologen dat het om een kogelhuls ging, maar na een voorzichtige reinigingsbeurt bleek aan beide kanten een glazen plaatje bevestigd te zijn. Daarom werden deskundigen van Museum Boerhaave in Leiden ingeschakeld.

De kijker is voorzichtig uit elkaar gehaald, waarna de lenzen zijn schoongemaakt en geanalyseerd. De opstelling van de lenzen komt overeen met een vroege telescoop. De behuizing is gemaakt van ijzeren plaatwerk dat is voorzien van een afdekkapje.

Spectaculaire ontdekkingen zullen met de telescoop niet zijn gedaan. Het voorwerp heeft een vaste vergroting van ongeveer vijf keer.

De vondst dateert uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Huygens bouwde zijn telescoop in 1655 en dus is de nu gevonden telescoop ouder. “Slechts een enkeling kon zich destijds zoiets moois veroorloven. De eigenaar van de telescoop was daarom ongetwijfeld afkomstig uit de betere kringen van Delft“, concludeert het museum.

De oudste bestaande telescoop ter wereld is die van Galileo Galilei. Hij maakte in 1610 een verbeterde versie van een Nederlands ontwerp en deed er wetenschappelijke waarnemingen mee. Tot die tijd werden telescopen vooral militair gebruikt. Huygens ontdekte met zijn eigen telescoop uiteindelijk Titan, een maan bij Saturnus.

De nu gevonden telescoop is vanaf 24 mei te zien in Museum Prinsenhof. Daar hoort de telescoop volgens het museum niet alleen thuis omdat hij in Delft is gevonden. Waarschijnlijk is hij er ook gemaakt. Uit archiefonderzoek is bekend dat begin zeventiende eeuw in Delft een telescoopmaker was gevestigd.

Libelle zomerweek

Vandaag op de Libelle zomerweek.
Het is heerlijk weer.
Staan met Elsiera in een grote tent, met een stand.
En nog een hoop andere natuurlijk.
Was lekker druk, alleen weinig echt kopers.. veel namen wel een kaartje mee.
Was met Willem en Ellen, en heb het best naar me zin gehad.
Werd om 8.00 opgehaald en was 20.30 thuis.
Achter de tent was het strandje, was heerlijk daar even te zitten en eten.

Lampje

Me ma had nog een lampje meegenomen die ik 5 jaar geleden gekocht had.
Die stond altijd bij me bed.
Maar omdat die zo gericht is was die eigenlijk te recht in me gezicht 🙂
Had van mark toen een wakup light gehad ( die nu bij hem staat ).
En had me lampje van me kast bij me bed gezet.. en me ma had die andere meegenomen.
Die is nu terug om als lampje te dienen voor bij de vissies.

IMAG1396