Archive for april 17th, 2014

Argentijns meisje jaren opgesloten in garage

De Argentijnse politie heeft een tiener gered die negen jaar opgesloten zat in de garage van haar pleegouders. Het 15-jarige meisje woog nog 20 kilo, berichtte de BBC donderdag.

Het meisje vertelde dat ze tijdens haar gevangenschap moest leven van water en brood. Haar enige gezelschap bestond uit een aap en een hond. Volgens het kind werd ze geslagen met een riem als ze probeerde restjes voedsel te pakken die naar de dieren waren gegooid.

Het kind belandde bij het gezin nadat een jury had besloten dat haar ouders niet in staat waren voor haar te zorgen. De tiener werd gered nadat een van haar biologische zussen in Buenos Aires naar haar op zoek ging. De pleegouders zijn opgepakt.

PlayStation 4 al meer dan zeven miljoen keer verkocht

De PlayStation 4 vliegt als warme broodjes over de toonbank. Op 6 april werd alweer de zeven miljoenste PS4 verkocht. Ook zijn er inmiddels al meer dan 20,5 miljoen games verkocht in winkels en via de online PlayStationStore. Vorige maand kon Sony ons nog melden dat de console zes miljoen keer is verkocht.

Andrew House, president van Sony Computer Entertainment laat weten zeer blij te zijn met de respons vanuit de gaming community. De console verkoopt zo goed, dat het bedrijf nog steeds moeite heeft om aan de vraag te voldoen.

Ook is Sony zeer tevreden over de ‘sociale functies’ van de spelcomputer. Zo zijn er al meer dan 135 miljoen ‘shares’ gedaan via de SHARE-functie op de controller van de console. Ook wordt er veel gebruikgemaakt van de mogelijkheid om via Twitch en Ustream gameplay te streamen.

Verder verwacht Sony dat de keuze aan games dit jaar sterk blijft groeien. In 2014 moeten er ongeveer 120 games beschikbaar zijn op het platform.

130903_175011_130903_2351701_large