Archive for maart, 2014

Backstreet Boys denken aan huis in Nederland

AJ McLean heeft een nieuwe verslaving. De Backstreet Boy krijgt geen genoeg van Nederland. “Ik ben een beetje verslaafd aan Amsterdam“, grapt de 36-jarige zanger voor de camera van Novum Nieuws. “Misschien komen we hier ooit wel wonen.

Dat de Backstreet Boys een zwak hebben voor Nederland bleek de afgelopen maanden weer. De boyband is zondag voor de tweede keer in een week in het land voor een concert. In november waren de heren ook al in Amsterdam. “Ik vind het hier geweldig“, glundert McLean. “De lucht is zo lekker schoon. Iedereen op de fiets is zo veel beter voor het milieu. Nederland is echt een fijne plek. Ik had het er met Nick over dat ik hoop dat iedereen in Californië ook op de fiets gaat springen.

De Backstreet Boys treden zondag op in de Heineken Music Hall en maandag stonden de mannen nog in een uitverkocht Ahoy. Dat de Amsterdamse zaal veel kleiner is, maakt volgens McLean niets uit. “We geven altijd alles. We staan met dezelfde energie op het podium en hopen dat ook het publiek dezelfde energie brengt.

Volgens McLean heeft een kleinere zaal ook zijn voordelen. “Ik heb soms het idee dat het publiek in een kleinere concerthal nog meer energie geeft dan dat in een grote zaal. Maar heel Nederland is geweldig. Ze zijn hier dol op ons en wij op hen.

Voor de Backstreet Boys is er in de afgelopen 21 jaar heel wat veranderd. Volgens McLean is de grootste verandering dat vier van de vijf mannen inmiddels kinderen hebben. Die gaan geregeld mee op tournee. “Vroeger gingen we met z’n allen stappen leefden we echt het leven van een rockster. Nu zijn we echte vaders. Howie grapt altijd dat we vroeger flessen drank kregen in de clubs, terwijl we nu in de weer zijn met flessen babymelk.

Over de wereld vliegen met jonge kinderen heeft ook zo zijn nadelen, ondervindt McLean aan den lijve. “Mijn dochter moet nog wennen aan het tijdverschil tussen Los Angeles en Europa, dus ik heb de afgelopen dagen niet al te best geslapen“, zegt de zanger, die in november 2012 vader werd van Ava Jaymes. “Dat is behoorlijk vermoeiend, maar ik ben blij dat ik mijn gezin in de buurt heb. Ik heb ze ruim een maand moeten missen.

Dat de mannen ouder zijn, heeft ook gevolgen voor de voorbereidingen van een concert. “Een paar jongens moesten onder het mes. Ik heb me laten opereren aan allebei m’n knieën. Soms worden we gemasseerd voordat we het podium op gaan of komt een chiropractor langs.” De echte klap komt volgens McLean echter pas na een concert. “De dag na een show voelen we pas echt wat een concert met je doet. Wat dat betreft zijn we net sporters. Als we niet blijven bewegen, raken we geblesseerd.

Dode en verwaarloosde dieren in aquarium Valkenburg

Bij een aquarium in de Valkenburger grotten in Valkenburg zijn dode en verwaarloosde vissen en reptielen aangetroffen. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, de gemeente en de politie zijn zaterdag begonnen met het onderbrengen van de nog levende dieren. Dat meldt de inspectie op haar website.

De politie had vrijdag een melding gekregen over mogelijk dierenleed bij het aquarium aan de Trichtergrubbe. De beheerder van de dieren is onlangs overleden en daarna zijn de dieren niet meer verzorgd. “Enkele dieren werden helaas dood aangetroffen. Een groot deel bleek ernstig ondervoed te zijn, maar was gelukkig nog wel in leven“, zo laat de inspectie weten.

Het is niet bekend hoeveel dieren in het aquarium aanwezig waren. Ze worden in afwachting van een beslissing van de rechter bij opvangadressen elders in het land ondergebracht. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland neemt, in overleg met de eigenaren van het aquarium, binnen twee weken een beslissing nemen over wat er met de dieren gaat gebeuren.

FOK!toen: Ubisoft

Zo’n 28 jaar geleden was heel Frankrijk zonder videogame-uitgever. Heel Frankrijk? Nee, een klein bedrijfje wilde moedig weerstand bieden aan de Japanse en Amerikaanse uitgevers en maakte het de concurrenten bepaald niet gemakkelijk …

Vijf broers, Claude, Yves, Michel, Gérard en Christian, van de familie Guillemot richtten Ubisoft op in Carentoir, een klein dorpje gelegen in het departement Morbihan in de regio Bretagne in Frankrijk. Het eerste spel dat het bedrijf uitgaf was Zombi, een adventuregame met arcade-elementen dat op Amstrad CPC draaide. Yves Guillemot maakte al snel deals met Electronic Arts, Sierra On-Line en Microprose, zodat de kleine uitgever de games van deze Amerikaanse bedrijven mocht uitgeven in Frankrijk. Yves is op dit moment de baas van Ubisoft en als je hem hoort praten, krijg je direct associaties met ‘Allo ‘Allo.

Ubisoft is van kleine uitgever uitgegroeid tot een reus. De uitgever heeft in het fiscale jaar 2012-2013 een omzet gegenereerd van 1,256 miljard euro. Tot zover de cijfers terug te vinden zijn, was dat in 2001 260 miljoen, dus ergens gaat er iets goed. Om zo’n groei door te maken is het bedrijf in die tussentijd flink uit gaan breiden. Ubisoft bestaat tegenwoordig uit zo’n dertig ontwikkelstudio’s om games te maken. Er zijn ook studio’s gesloten, maar daar zitten geen schokkende namen bij die we echt gaan missen.

Enkele bekende studio’s die wel gebleven zijn en ondertussen deel van de Ubisoft-familie zijn, zijn het oude THQ Montreal, die bezig zijn geweest met het net uitgekomen en in Europa gecensureerde South Park: The Stick of Truth. Een andere bekende studio is Blue Byte Software. Dat is ondertussen hernoemd naar Ubisoft Blue Byte. Je kunt de studio kennen van alles wat met The Settlers te maken heeft. Red Storm Entertainment heet tegenwoordig Ubisoft Red Storm. De bekende schrijver Tom Clancy zwaaide er de creative scepter als een van de oprichters van de studio en scriptleverancier. Spelfranchises als Tom Clancy’s Ghost Recon en Tom Clancy’s Rainbow Six worden daar ontwikkeld.

110818_92262_GRFS_Image_Screen_GC_Sand.jpg_1313674927

Ubisoft heeft ergens in 2004 de ontwikkelstudio Tiwak overgenomen en hernoemd naar Ubisoft Tiwak. Maar zelfs Ubisoft vond ondertussen dat die naamsveranderingen iets te voorspelbaar werden, dus ondertussen heet de studio Ubisoft Montpellier. De studio heeft onder anderen creatieveling Michel Ancel in dienst. De studio is vooral bekend van de beroemde Rayman-franchise en Beyond Good & Evil, beide uitgebracht door Ancel. Het tweede deel is in de maak, maar duurt ondertussen zo lang dat er lang getwijfeld is of de studio er wel mee bezig is. Gelukkig heeft Ancel de stilte doorbroken door in 2011 te melden dat de game in een vergevorderd stadium is en verwacht wordt voor de next-gen consoles. Onze eerst hoop om dit jaar iets te horen is tijdens de Ubidays, die normaal eind mei worden georganiseerd. Dan worden de games voorgesteld die het komende jaar uitgebracht gaan worden.

121113_382746_303339_450_253

Een van de grootste ontwikkelstudio’s is Ubisoft Montreal dat ondertussen meer dan 2300 medewerkers telt. In 1997 is het gestart als een kleine studio, Ubisoft Divertissements Inc, vooral bedoeld om kleine games te maken. In 2005 nam Ubisoft de studio Microïds Canada over. Sindsdien is de ontwikkelaar in Montreal vooral bezig met de ontwikkeling van grote titels. Namen als Far Cry, maar zeker Assassin’s Creed zullen een belletje doen rinkelen bij gamers. De studio legt nu de laatste hand op het langverwachte Watch Dogs, een nieuwe franchise waarin we een hacker in Chicago spelen. De game had vorig jaar moeten uitkomen, maar de bazen van Ubisoft hebben de ontwikkelaars extra tijd gegeven om de puntjes op de i te zetten.

En dan hebben we nog publiekslieveling en lekker wijf Jade Raymond. Na wat omzwervingen bij Sony Online en Electronic Arts startte ze bij Ubisoft Montreal als producer van Assassin’s Creed en voor het tweede deel was ze zelfs executive producer. En vrouwen maar zeuren over ongelijkheid in het bedrijfsleven, wij mannen krijgen geen promotie door lief te glimlachen. Enfin, in die rol werkte ze ook mee aan Watch Dogs bij Ubisoft Montreal. In 2009 kreeg ze de leiding over Ubisoft Toronto, waar als eerste game Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist is ontwikkeld. De studio is nu bezig met een andere Tom Clancy-titel: Rainbow 6: Patriots.

140308_28827_070807_41127_Jade_450_300

Mocht je je afvragen waarom Ubisoft Red Storm niet bezig is met zijn eigen franchises: Ubisoft maakt er een gewoonte van dat studio’s samenwerken aan games. Aan Assassin’s Creed IV: Black Flag werkten naast Ubisoft Montreal nog acht studio’s mee. Dat kan voor multiplayer, ports of gewoon stukken van de singleplayer zijn, maar ook het mee helpen oppoetsen van een game. Kenmerkend voor Ubisoft is tevens het vooraan staan om nieuwe gameplatformen te voorzien van games. Komt er een console uit, dan is het haast gegarandeerd dat Ubisoft voor dat apparaat meteen enkele games in de schappen heeft.

Ubisoft heeft met ongeveer alle kopieerbeveiligingen tig problemen gehad, maar vooral hun manier van extra geld uit tweedehands games persen door middel van het invoeren van multiplayercodes is erg impopulair. Gelukkig heeft Ubisoft vorig jaar besloten dat laatste geheel uit te bannen voor toekomstige games, zodat je niet verplicht moet inloggen op hun UPlay-service om te kunnen spelen. Is je internetprovider eens uit de lucht dan heb je namelijk een probleem, mocht je willen gamen.

110721_221862_uplay_logo

De toekomst van Ubisoft ziet er rooskleurig uit. Met franchises als casual hit Just Dance, maar ook Rayman, Tom Clancy’s-titels en natuurlijk Assassin’s Creed zou je verwachten dat ze het vooral erg safe spelen. Dit jaar alleen is er al een Rayman Legends-port uit en komt er Tom Clancy’s The Division, al gaan er geruchten dat 2014 erg optimistisch is voor die game. Erg verbaasd zullen we niet zijn als er voor dit jaar een nieuwe Assassin’s Creed en Just Dance worden aangekondigd. Maar door nog uit te komen titels als Watch Dogs en de online racegame The Crew laat de uitgever zien dat ze ook van een duur gokje houden.

Voor Tante Truus

Found this.. and wanted to share it for Truus… You will be missed !

As tears roll down my face,
I know you’re in a better place.
I close my eyes to see your face,
suddenly I feel a warm embrace.
With a smile so wide
it brings tears to my eyes.
I try so hard not to cry
all of my pain I cannot hide.
You always knew just what to say
to anyone having a bad day.
I don’t know if I will ever understand
but it must be part of God’s plan.
As I look up towards the blue sky
I imagine you spreading your wings to fly.
Be sure to give your daughter a sign
so she knows you are in Heaven,
and everything is fine.
Tell everyone there I send my love,
to all of the Angels up above.
As the tears roll down my face
I know you are in a better place.

50 jaar Doeltreffend

Vanavond was er een feesie op de schietclub.
Ze bestonden vandaag 50 jaar.
En ze moesten nog een boom terug planten van wegen het weghalen van wat bomen voor uitbreiden.
Dus werd het een jubileum boom.
Was leuk en gezellig 😀

815_730275540346191_992389731_n
( leon en maarten )

1779046_730275457012866_296100672_n
( leon )

IMG_20140307_210947

Playstation Vita

Heb vandaag een Playstation Vita gehaald.
Heb een voordeelde op me werk.. van de belasting nog.
En had gespaard… dus kon nu Eindelijk een PsVita halen.
YAY.
Heb hem met Killzone en heb Assassins Creed Liberation erbij gekocht.
Moet zeggen heb even zitten spelen.
En het is Mooi.. zo Mooi..
De Playstation Portable was al mooi maar dit slaat echt alles.
Je kan ermee op internet, emaile, game, werkt met Achievements en trophys.
Helemaal blij.. Helemaal happy

IMAG0901

IMAG0903

Microsoft Nederland stopt reparatie Xbox One

De nieuwe console van Microsoft is officieel nog niet uit in Nederland, maar er is al heisa. Microsoft Nederland is gestopt met het repareren van geïmporteerde Xbox One-consoles.

Eerder werd er door Microsoft niet moeilijk gedaan, maar sinds deze week is de reparatie-ondersteuning voor importconsoles gestopt. Volgens het bedrijf worden er te veel consoles ter reparatie aangeboden en hebben zij de capaciteit niet om daaraan te voldoen. Mocht je Xbox One kapot zijn, dan kun je het per post versturen naar het buitenland. Stuur het dan wel naar een land waar ze de Xbox One uitgebracht hebben en waar ze een reparatieprocedure hebben. Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland voldoen aan deze criteria. Garantie heb je dus wel, maar een reparatieprocedure in Nederland niet. Het grote nadeel is dat het reparatieproces hierdoor langer duurt.

Wanneer de Xbox One in Nederland daadwerkelijk uitgebracht wordt is onbekend.

130831_175011_xbox-one-2-1024x585_450_257

10 dagen gewerkt.. MOE !!

Zo vandaag eindelijk een dagje vrij.
Was maandag 24 februari voor het laatst vrij.
Heb dan de zondag ook nog van 12.00 tot en met 17.00 gewerkt op Ypenburg.
Lag om 23.45 op bed.. sliep 00.45 en was vanmiddag om 12.15 pas uit bed.
Was echt moe op en gesloopt !!
De tering hé wat is 10 dagen achter me kaar werken moeizaam..
Maaar we hebben het overleefd whahahaha

Vrouwen uitkleden in Akiba’s Trip 2

Soms komen er van die Japanse awkward spellen toch naar het westen. Binnenkort krijgen we weer een pareltje: Akiba’s Trip: Undead and Undressed is de gelokaliseerde titel van de in Japan uitgegeven Akiba’s Trip 2, dat uitkomt voor PlayStation 3 en PlayStation Vita.

Akiba’s Trip: Undead and Undressed is het verhaal van een jongen die samen met zijn vrienden vecht tegen een vampier-achtige Synthisters in het district Akihabara in Tokio. Om Synthisters vernietigen moet de speler de vijand aan zonlicht letterlijk blootstellen door het gevecht aan te gaan en diegene uiteindelijk te ontdoen van kleren. Dat de tegenstanders vaak vrouwen zijn zal je niet verbazen.

Het spel zal de Japanse audio hebben voor de puristen onder ons. Mensen die graag begrijpen wat personages zeggen kunnen kiezen voor de vertaalde versie. De game zal niet gecensureerd zijn, daar kan Ubisoft nog wat van leren. Akiba’s Trip: Undead and Undressed komt deze zomer uit.

Begrafenis van Tante Truus

Vandaag was de begrafenis van Tante Truus.
Moest ineens op een maandag werken, maar collega kon van half 1 tot en met half 4 voor me staan.

Van half 2 tot en met half 3 was de begrafenis.
Het was snel, maar heel mooi.
De meeste mensen waren er.
Saskia, Uri, Yael, Inbal, Yuval, Nelie, me moeder, vader en ik.
En daarbuiten nog vrienden en kennissen van Tante Truus uiteraard.
Maar die kon ik niet.
Het was een kopje koffie, waar zei “bij” was in de kist.
Daarna een mooi nummer die ze altijd zong.
We liepen achter de kist aan naar het graf, had de bloemen die me moeder had gekocht vast.
Ze  lieten haar in het graf zakken en een mooi gedicht werd voorgelezen.
Roos blaadjes op haar kist, was een heel mooi gebaar.
Maar heb nooit zo een moeite met een begravenis.
Alleen dit was echt moeilijk.. heel stom.. maar had het echt best moeilijk

Daarna weer naar de zaak… was ook niet helemaal top.
Maarja moet ook gebeuren.