Archive for februari, 2014

Tante Truus

Vandaag te horen gekregen dat Tante Truus kemmers overleden is.
Ze lag al een week of 2-3 slecht in het ziekenhuis.
Der hart deed het nog maar gedeeltelijk, nieren deden het niet meer.
Longen gingen ook niet helemaal goed.
Al met al ging echt niet goed.
Saskia was paar weken geleden naar Nederland gekomen.
Afgelopen woensdag Uri, Yael, Inbal en Yuval ook.
Dus ze heeft iedereen nog wel kunnen zien.
Maar het is beter zo voòr haar.. het ging gewoon niet goed.

Peter R. de Vries heeft weer een alibi

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries komt in april terug met een eigen misdaadprogramma. In het programma stort de journalist zich op criminele misstanden rond jonge kinderen. Het programma Peter R. Eist is vanaf 18 april iedere vrijdagavond te zien op Nederland 1, laat omroep AvroTros woensdag weten.

Het wordt heel heftig“, zegt een woordvoerder. In het programma komen zaken met jeugdige slachtoffers uit de hele wereld voor. Vorig jaar werd al bekend dat De Vries voor de omroep een tv-programma ging maken. “De serie zou moeten gaan over kinderarbeid, prostitutie, orgaanhandel“, twitterde De Vries toen.

De Vries stopte in juni 2012 na zeventien jaar met zijn misdaadprogramma op SBS 6. De journalist liet vorige maand weten spelersmakelaar te worden met zijn zoon Royce en Ajax-icoon Piet Keizer.

Nieuwe Bril

Heb eindelijk me nieuwe bril..
Vind hem erg leuk en mooi staan.. 🙂 gelukkig

1795644_724380324269046_78852483_n

1796615_724380350935710_791346744_n

Met Elsiera op de huishoudbeurs in Amsterdam

Was weer met Ellen mee met Elsiera naar de huishoudbeurs.
Dit keer in Amsterdam… met Frank.
Was super gezellig, en erg leuk.
Moet wel zeggen de huishoudbeurs is echt Niks voor mij whahahaha.
Maar zo in het standje van Ellen staan.
Geweldig !

1800262_723763700997375_1371657893_n

1958048_723763647664047_1338652286_n

Motorbeurs minion

image

Op de motorbeurs een konijn petje ding gehad.

En warm dat die is joh… Zodan

Hans Anders 2

Vandaag had ik een aparte werkdag.
Heb van 9.00 tot 15.15 op Den Haag gestaan, daar kwam deb me aflossen.
En dan daarna weer van 17.45 tot 20.30 op ypenburg gestaan.

Nou in de middag dus naar Hans Anders gegaan om mijn lenzen te laten testen.
Mijn lenzen stonden dus links op -2.00 en rechts op -2.25
En dat klopte dus al niet dat had -2.50 en -2.25 moeten zijn.
Daar is het dus een tijd geleden ( jaren geleden ) al fout gegaan.
Nu laten testen en blijkt dus zelfde als me bril -3.00 en -2.75 te zijn.

Had nog een nieuwe zet half jaars lenzen, die mocht ik omwisselen.
En heb nu dus lenzen op de goede sterkte.
Alleen weer even wennen aan de lenzen in hebben.
Elke dag beetje langer.
Maar in het begin was het wel onwijs wennen want me oog is van gewend op -2.00 naar -3.00 gegaan met lenzen.
Veraf ziet het super, dichterbij moet me oog aan wennen.
Maar gaat steeds beter gelukkig 🙂

Oeroude mummie opgegraven in Egypte

Spaanse archeologen hebben in de Egyptische stad Luxor een 3600 jaar oude mummie opgegraven. Dat heeft het Egyptische ministerie van oudheden donderdag gezegd.

De houten sarcofaag dateert van 1600 voor Christus en stamt uit de tijd van de zeventiende dynastie, zei minister Mohammed Ibrahim. De mummie zou een hoge functionaris zijn geweest. De sarcofaag is versierd met hiëroglyfen en gravures van vogelveren.

Ondertussen deelde de Egyptische justitie mee dat drie Duitsers worden gezocht voor het smokkelen en vernielen van oudheden. De drie, die Egypte inmiddels al verlaten hebben, zouden onderdelen van piramides hebben gestolen. Het zou gaan om Duitse onderzoekers die hun hypothese – de piramides zijn niet door de oude Egyptenaren, maar door een volk van voor hun tijd gebouwd – met de smokkelwaar wilden onderbouwen.

Hans Anders

Vandaag met mijn ouders naar de Hans Anders geweest in de Boogaard.
Al een paar jaar me lenzen zelden gedragen omdat ze naar mijn idee gewoon niet helemaal oké waren of niet lekker zaten enz.
Maar nu merkte ik afgelopen weken dat me zicht gewoon niet meer oké was.
Dus maar me sterkte laten controleren.

Nou blijkt dat links van -2.50 naar -3.00 is gegaan.
En rechts van -2.25 naar -2.75..
Dus dat is wel degelijk een aardig eindje achteruit gegaan.

Gelijk een nieuwe bril uitgezocht samen met mijn moeder.
Me pa vond alles wel best hahahahahaha..
Nu wachten tot +- de 25e voordat me bril pas klaar is.
Dat is dan wel weer redelijk zuur.

FOK!toen: De verloren levels van Super Mario

Na het overweldigende succes van Super Mario Bros. voor de Nintendo NES kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Het vervolg dat wij in Europa kregen, met als titel Super Mario Bros. 2, was echter niet het echte vervolg maar een andere game met Mario-plaatjes er overheen geplakt.

De game heet officieel Doki Doki Panic en is in Japan ook onder die naam uitgebracht. De gameplay is hetzelfde voor beide versies, maar ‘onze’ versie kreeg dus Mario-personages als hoofdpersonen. De vijanden bleven echter gewoon hetzelfde en door deze game zijn inmiddels typische Mario-personages als Shy Guy en Birdo nu opgenomen in de familie

140207_38849_dokimario2_450_240

De reden dat we in het Westen geen officiële Mario 2 kregen was omdat Nintendo of America het vervolg afkeurde. Volgens hen leek de game teveel op het eerste deel en was hij bovendien veel te moeilijk. De opzet van de game is ook ietsje anders dan de eerste Mario. Je moet nog steeds rennen en springen, maar deel twee gooit wat meer obstakels jouw kant op.

Ook wordt de giftige paddestoel geïntroduceerd, eentje waar je niet van groeit, maar juist van sterft. Vijanden zijn bovendien aggressiever, zo komen de Hammer Bros. naar je toe en komen Piranha Plants ook uit de buis als je naast of op de buis staat. Alles in de game is erop gericht om het jou als speler zo moeilijk mogelijk te maken.

Een ander verschil is de verschillende besturing tussen Mario en Luigi. Luigi springt in Super Mario Bros. 2 wat hoger, maar is daarentegen wat trager. Dit werd overgenomen voor het Westerse Super Mario Bros. 2 en de verschillen tussen Mario en Luigi worden nog steeds gebruikt. Ze zijn kenmerkend voor bijvoorbeeld de dlc van New Super Mario Bros. U: Super Luigi U.

Tot slot werd het mogelijk om van vijand naar vijand te springen. Met deze toevoeging konden vijanden in de lucht gebruikt worden om grotere sprongen te maken of voorbij hogere obstakels te geraken.

 

De Japanse Mario 2 is gelukkig niet helemaal verloren gegaan voor ons westerlingen. In 1993 verscheen de Super Mario All Stars-compilatie en naast Super Mario Bros. 1, 2 en 3 kregen we ook eindelijk het Japanse Super Mario Bros. 2. De game werd omgedoopt tot Super Mario Bros.: The Lost Levels.

Ook verscheen de game voor de GameBoy Color als extraatje bij Super Mario Bros. Deluxe. Hier werd de game omgedoopt tot Super Mario Bros. for Super Players, een titel die zeker van toepassing is, ook nu nog. Sinds kort is de game in de originele versie te spelen via de Virtual Console op je Wii U. Een ware uitdaging voor de echte gamer.

56 katten uit stinkpishuis gevist

De Dierenbescherming heeft woensdag 56 katten uit een ernstig vervuilde woning in Arnhem gehaald. Door de hele woning met drie kamers lag ontlasting, urine, voer en kattengrind. De urine was in de muren en vloeren getrokken. Voor de dieren waren maar zes kattenbakken aanwezig en die zaten allemaal overvol, meldt de Dierenbescherming donderdag.

Door al de urine hing in de woning een sterke ammoniaklucht, waardoor volgens de Dierenbescherming het welzijn van mens en dier ernstig in het geding was. Een deel van de katten was te mager of had oogaandoeningen.

De dierenpolitie en een wijkagent hadden de woning vorige week al bezocht vanwege een groot aantal klachten over stankoverlast. De twee bewoners was toen opgedragen de woning op te ruimen, schoon te maken, te ventileren en een dierenarts te laten komen. Woensdag bleek dat ze niks van dit alles hadden gedaan en dat de situatie ongewijzigd was gebleven. De katten zijn overgebracht naar een opvangadres.