Archive for januari, 2014

Spectaculaire grafkelders in Utrecht

Archeologen hebben onder een gebouw van de Universiteit Utrecht beschilderde grafkelders gevonden uit de veertiende of vijftiende eeuw met daarin enkele skeletten. Dat bevestigen de universiteit en de gemeente Utrecht na berichtgeving van De Telegraaf. De vondst werd gedaan tijdens de renovatie van het pand aan het Janskerkhof.

De kelders lagen in wat ooit een gang was van het Minderbroederklooster, schrijft de krant. De skeletten, waaronder een vrouw met een foetus, worden op dit moment onderzocht. De gemeente Utrecht wil vrijdag meer informatie naar buiten te brengen over de grafkelders, zegt een woordvoerder.

Er zijn eerder al bijzondere vondsten onder het pand gedaan. In november is een kelder gevonden met een beerput, waar onder meer een schedel in lag. De Rijksdienst Cultureel Erfgoed laat aan De Telegraaf weten dat een grafkelder onder een rijksmonument ‘uitzonderlijk en spectaculair’ is.

Honderden dode en levende pythons in huis VS

Een Amerikaanse leraar is woensdag opgepakt omdat hij honderden levende en dode pythons in zijn huis had. De reptielen zaten in plastic dozen gepropt die door het hele huis tot het plafond stonden opgestapeld.

Agenten moesten vanwege de enorme stank gasmaskers dragen toen ze de slangen verwijderden. De lucht deed voorbijgangers kokhalzen. “De lucht alleen al, ik heb het idee dat ik een week lang moet douchen“, zei politieagent Anthony Bertagna. “Ze zitten zo ongeveer in alle slaapkamers, overal.” De plastic bakken zaten zo vol dat er niet eens deksels nodig waren om de slangen op hun plaats te houden: ze konden geen kant op, aldus de politie.

In totaal werden er meer dan vierhonderd slangen gevonden, waarvan er 220 dood waren. De man had niet alleen een bonte verzameling slangen, maar ook muizen en ratten die voor de slangen als voedsel dienden. “Een spookhuis, dat is de beste manier om het te omschrijven“, zei Sondra Berg van de dierenbeschermingsdienst van de politie. “Er is sprake van een ratten- en muizenplaag in het huis. Er zijn plastic dozen vol ratten en muizen die elkaar opeten.

‘NASA verdoezelt aliens op Mars’

De NASA wordt voor de rechter gesleept. Volgens Rhawn Joseph verdoezelt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie het bestaan van buitenaards leven op Mars.

De Amerikaanse schrijver en wetenschapper reageert hiermee op een opmerkelijke vondst. Drie weken geleden dook namelijk ineens een vreemde steen op op beelden van Marsrover Opportunity. Deze steen lag enkele dagen daarvoor nog niet op de rode planeet.

Volgens NASA gaat het hier om een meteoriet of een door Opportunity aangetikte steen. Volgens Joseph gaat het hier absoluut niet om een steen. Volgens hem is het een soort paddestoel die groeit op Mars.

De beste man, die werkzaam is bij het tijdschrift Journal of Cosmology, heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen de NASA. Hij eist dat de ruimtevaartorganisatie de vermeende steen op een wetenschappelijke wijze onderzoekt. Ook wil hij dat het voorwerp van dichtbij wordt gefotografeerd.


Steen of paddo? NASA wil het graag onder de pet houden…

‘Media Markt naait klanten met BTW-actie’

Groot feest bij Media Markt. Tot en met zondag betaal je namelijk geen BTW bij de elektronicagigant. Maar die korting lijkt een sigaar uit eigen doos, zo ontdekte FOK!ker pommespitty.

Volgens de beste man zijn de prijzen namelijk net voor de actie verhoogd. En dat is wel heel toevallig.

Zo ontdekte pommespitty dat een bepaalde tv van Sony gisterochtend nog 529 euro kostte. Gisteravond bleek de prijs te zijn aangepast. Dezelfde televisie kost nu 20 euro meer.

En zo zullen er nog wel veel meer artikelen zijn, zo stelt de FOK!ker. “We zijn toch niet gek?!“, aldus de submitter…

Nintendo 64

En weer een onderdeel van mijn verzameling in huis.
Dit keer een Nintendo 64..
De versie die 1 maart 1997 in Europa is uitgebracht.
het is de Charcoal Grey versie met de grijze controler… inc Rumble Pack.
Dit is mijn eerste console ( buiten handhelds ) die met cartridges werkt.
Awesome 😀 !!
Hij was maar 15 euro op marktplaats.
Dus opgehaald, aan de snoeren van mijn GameCube gehangen en hij werkt.
Helemaal top.
Heb dus al ff GT64Championship Edition zitten spelen.

IMAG0627

IMAG0628

IMAG0624

The Hobbit: The Desolation of Smaug – Bios – 3D

– The Hobbit: The Desolation of Smaug  – 11 – 12 – 2013 –
–  161 min – Adventure , Fantasy –

Net de hobbit 2 gezien in de bioscoop met Cisca.
Geweldige film.
Erg mooi gemaakt, heel goed gespeeld.
Leuk hoe je dinge kan terug vinden naar Lord of The Rings.
Zoals de vader van Gimli enz.
Erg goede film, als je van fantasy hou, zeker de moeite waard om te gaan kijken.

Owja… En Legolas was er weer … YaY!

cover1170358bigAll

Neckermann annuleert toch Xbox One pre-orders

Er is een nieuw hoofdstuk in de soap omtrent de Xbox One en het Duitse Neckermann. Het lijkt er namelijk op dat Neckermann alle pre-orders aan het annuleren is en de beloofde waardebon van 35 euro is vergeten.

Afgelopen zomer verraste Neckermann vriend en vijand door de Xbox One voor slechts 349 euro te koop aan te bieden. De adviesprijs voor de spelcomputer is maar liefst 499 euro. Massaal werd Microsofts nieuwste console in pre-order gezet, maar helaas, het zou gaan om een fout van Neckermann, dat alle bestellingen annuleerde.

De Consumentenbond stak hier echter een stokje voor waarna Neckermann iedereen beloofde zijn best te doen om de Xbox One toch te leveren voor 349 euro. Mocht dit niet lukken, dan zou iedereen een waardebon van 35 euro krijgen. Op Tweakers wordt op dit moment echter gemeld dat de bestellingen zonder bericht geannuleerd worden met als reden ‘uitverkocht’.

De waardebon die men krijgt heeft bovendien slechts de waarde van 25 euro, tien euro minder dan aanvankelijk beloofd. Gamers die al kozen voor de waardebon van 35 euro, en die reeds gebruikt hebben, kregen ook nog eens de waardebon van 25 euro. Tweaker Zingo: “Ik koos voor de €35 waardebon, ook reeds gebruikt en zelfs ik heb die €25 ontvangen…terwijl die xbox altijd in het systeem heeft gestaan.” 

Neckermann heeft officieel nog niet gereageerd op de berichten van Tweakers.

The Hobbit: An Unexpected Journey

– The Hobbit: An Unexpected Journey  – 12 – 12 – 2012 –
–  169 min – Adventure , Fantasy –

Net de Hobbit 1 eindelijk zitten kijken met Cisca.
Wat een geweldige film.
Echt eindelijk weer zoiets brilliant goed en mooi zoals de Lord of the Rings serie was.
Dit zijn echt mijn soort films.. helemaal geweldig.
Hou je van dit soort films… zeker de moeite waard om te gaan kijken 100%

images

FOK!toen: Yoshi

Afgelopen week werd de releasedatum voor Yoshi’s New Island voor Nintendo 3DS bekendgemaakt. Op 14 maart kunnen we eindelijk een nieuw deel in de Yoshi’s Island-serie spelen. Vandaag kijken we terug naar hoe de groene sidekick van Mario tot stand kwam.

De eerste ideeën voor Yoshi ontstonden al rond de ontwikkeling van de eerste Super Mario Bros., nu bijna 30 jaar geleden. Vanwege de beperkte rekencapaciteit van de originele Nintendo was het niet mogelijk om Mario op een dier te laten rijden. Ten tijde van Super Mario Bros. 3 was Shigeru Miyamoto, geestelijk vader van Mario, nog steeds van plan om Mario een beest te laten berijden. Helaas was het in die drie jaar hardwarematig nog steeds niet mogelijk.

140125_38849_Yoshi-concept

Concepttekening voor Mario & Yoshi tijdens Super Mario Bros. (Beeld: Mario Mania)


Pas toen Mario en Nintendo het 16-bits tijdperk ingingen met de Super Nintendo was de hardware krachtig genoeg. Miyamoto greep direct zijn kans en launchgame Super Mario World liet ons kennismaken met Yoshi. Yoshi is uiteindelijk een groene dinosaurus geworden en werd direct in het verhaal voor Super Mario World verweven.

Na het redden van de prinses in Super Mario Bros. 3 ging de hele groep (Mario, Luigi, Peach) op vakantie naar Dinosaur Island waar verschillende Yoshi’s wonen. Uiteindelijk blijkt Bowser daar niet alleen Peach, maar ook de overige Yoshi’s ontvoerd te hebben. Yoshi’s hebben als mogelijkheid de optie om vijanden op te eten en verschillende kleuren Yoshi hebben verschillende unieke eigenschappen. Zo kan de rode Yoshi vuur spuwen en heeft de blauwe Yoshi vleugels.

Super Mario World werd direct goed ontvangen en ging meer dan 20 miljoen keer over de toonbank. Een deel van het succes mag toegeschreven worden aan de introductie van Yoshi die naast extra gameplaymogelijkheden ook nieuwe vriendschap brengt.

Zoals Nintendo vaker doet met succesvolle games en personages kreeg Yoshi een steeds belangrijkere rol. Na zijn optreden in Mario World speelde Yoshi de hoofdrol in Mario & Yoshi, een puzzelgame voor de 8-bits Nintendo en weer wat later verscheen Yoshi’s sterkste optreden tot nog toe. Super Mario World 2: Yoshi’s Island verscheen voor de Super Nintendo en viel op daar de grafische stijl.

In Yoshi’s Island gaan we terug in de tijd en blijkt dat Yoshi en Mario elkaar al veel langer kennen. Op een avond worden baby Mario en baby Luigi door een ooievaar door de lucht gedragen als de kwaadaardige tovenaar Kamek hen wil ontvoeren. Dit lukt slechts gedeeltelijk en Mario valt richting aarde. Gelukkig vangt Yoshi hem op en samen gaan ze op weg naar het kasteel van Bowser (jr.) om Luigi te redden.

Yoshi’s Island krijgt meerdere games die eenzelfde soort gameplay kennen. Er verschijnt een direct vervolg voor Nintendo 64 met Yoshi’s Story, maar die game is wat meer puzzel-score attack gericht en werd minder goed ontvangen door pers en gamers. Ook de spirituele opvolger Yoshi’s Island DS wordt door velen gezien als een mindere game als het originele Yoshi’s Island.

Sinds Mario World zit Yoshi overigens in veel meer Mario-game, al dan niet speelbaar. Naast de platformgames doet Yoshi ook mee met Mario Kart, Mario Party, Mario Tennis en vecht hij mee in de Smash Bros.-reeks. De dinosaurus blijkt dus net zo all-round als Mario zelf. Het is nu hopen op een platformgame die weer net zo goed is als toen op de Super Nintendo. Misschien dat New Island ons dat in maart kan geven.

Geen verbod op ‘ombouwen’ spelcomputers

Het omzeilen van de beveiliging van Nintendo-spelcomputers is niet altijd illegaal. Dat heeft het Europees Hof van Justitie donderdag bepaald in een zaak van Nintendo tegen het Italiaanse PC Box. Dat bedrijft biedt ‘omgebouwde’ versies van de spelcomputers Wii en DS van Nintendo aan.

PC Box verkoopt zogenoemde modchips, waarmee op de Nintendo-apparaten ook games en multimedia draaien die niet door de fabrikant zijn goedgekeurd. In sommige gevallen is het op deze manier omzeilen van de beveiliging van Nintendo rechtmatig, aldus het hof. Nintendo is volgens het hof alleen beschermd tegen omzeiling die gebruik van illegale spellen tot doel heeft, en niet tegen ander gebruik, zoals afspelen van legale spellen van derden of eigen bestanden van de gebruiker.

Nintendo moet volgens het arrest kijken naar het gebruik van beveiligingsmethodes die dat soort activiteiten door derden minder beperken dan nu het geval is. Er moet volgens de Luxemburgse rechters wel worden onderzocht hoe vaak de apparaten van PC Box daadwerkelijk worden gebruikt om illegale kopieën van Nintendo-games te spelen.

Volgens PC Box is de huidige kopieerbeveiliging van Nintendo vooral bedoeld om de eigen spellen te beschermen en belemmert het bedrijf daarmee de concurrentie. Nintendo vindt dat PC Box vooral het illegale gebruik van spellen mogelijk maakt.