Archive for december, 2013

Happy New Year !! 2014 !!

HAPPY_NEW_YEAR_2014_HD_WALLPAPER_1923044143

‘Backstreet Boys – Show ‘Em (What You’re Made Of)’ bekijken op YouTube

Opnieuw onstuimig weer op komst

Na het onstuimige weer de dag voor kerst kan Nederland opnieuw de borst natmaken. Het hele land maakt vrijdag kans op zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Op de Wadden is zelfs kans op storm. Het KNMI heeft voor vrijdag code geel afgekondigd. Donderdag, tweede kerstdag, is het nog rustig: het is grijs en hier en daar valt wat regen.

De kans dat de zon zich donderdag laat zien is het grootst in het noorden van het land en in Zeeland, meldt weeronline.nl. In de avond klaart het op en de wind zwelt in de nacht van donderdag op vrijdag flink aan. Oorzaak is de komst van een nieuwe stormdepressie boven de Britse Eilanden.

Het onstuimige weer bereikt vrijdagochtend zijn hoogtepunt. De zwaarste windstoten worden verwacht in het noordwestelijk kustgebied. Op de Wadden bereikt de wind mogelijk windkracht 9. Aan zee en op het IJsselmeer waait het hard tot stormachtig, in het binnenland zijn zware windstoten mogelijk.

Als het vrijdag tot een storm komt, zou dat de vierde zijn dit kalenderjaar, en de derde deze maand. Behalve dinsdag stormde het ook eind oktober en op pakjesavond.

Derde storm van het jaar

Op zowel IJmuiden als Texel is maandagavond windkracht 9 gemeten en dus stormt het aan de Nederlandse kust. Het is de derde storm van dit jaar, zo meldde weeronline.nl.

Vanaf windkracht 9 kan er gesproken worden van storm. De hardste windstoot tot nu toe is ook gemeten in IJmuiden; daar haalde de wind 104 kilometer per uur tijdens een vlaag. In de nacht naar dinsdag kunnen de windstoten nog iets steviger uitpakken en trekt ook de wind nog wat aan.

De zwaarste storm van dit jaar passeerde op 28 oktober. Toen werd op Vlieland korte tijd windkracht 12 gemeten. Ook op 5 december stormde het.

Vrolijk Kerstfeest !!

merry_christmas_11_1200

FOK!toen: Commander Keen

Commander Keen, wie is er niet groot mee geworden? In december 1990 speelden we allemaal de achtjarige Billy Blaze, die door de ruimte aan het reizen was onder zijn nickname Commander Keen.

Commander Keen is een van de eerste spellen gemaakt door id Software, later erg bekend geworden door Doom, Quake en hun grafische engines. Er zijn zeven episodes uitgekomen voor MS-DOS.  Er is een achtste spel alleen voor Game Boy Color uitgekomen.

131221_28827_3930_450_349

Tom Hall, een van de stichters van id Software, werkte eerst bij Softdisk. John Romero, kwam later bij Softdisk werken en ene John Carmack, medewerker bij een pizzatent en programmeur in zijn vrije tijd, kwam er weer later bij. Carmack had al snel een routine in elkaar gezet om het scrollen, dat eerst gebeurde op Nintendo-platformspellen zoals Super Mario Bros., ook op een pc te kunnen doen.

Tom Hall en John Carmack maakte het eerste level van Super Mario Bros. 3 na in een avondje. Natuurlijk niet met Mario, maar met Dangerous Dave, een personage van Softdisk. Ze legde het op het bureau van John Romero. Hij zag meteen de potentie van de gameroutine en gaf het door aan Jay Wilbur, een projectmanager bij Softdisk. Ook hij was overtuigd en de geruchten gaan dat het spel ook bij Nintendo tot bij de bazen gedemo’ed is. Nintendo heeft uiteindelijk besloten dat Mario op een Nintendo-console hoort en niet multiplatform zou moeten zijn.

Softdisk wilde deze routine niet gebruiken, omdat het op CGA-pc’s niet werkte. John, John en Tom bedachten dat het dan beter was de routine over te kopen, want het was natuurlijk onder werktijd van Softdisk gemaakt, dus bezit van het bedrijf.  Ze bedachten een thema, sci-fi, en in een kwartier had John Romero de begintekst van de eerste episode van Commander Keen bedacht. Het spel begon dus als een hobbyproject buiten werktijd, omdat de baas van Softdisk er niets in zag.

131221_28827_Commander_Keen_4_DOS_06_450_281

Ondertussen kreeg John Romero fanmail over de games die hij voor Softdisk maakte, maar dat bleek van een en dezelfde persoon te zijn. Scott Miller was oprichter van Apogee Software, de pioniers van sharewaregames. Toen hij de ‘Mario’-demo zag, wilde hij graag meehelpen om het project te financieren. Met vijfduizend dollar in het vooruitzicht gingen de mannen aan de slag, naast hun reguliere werk bij Softdisk. Toen het spel af was, werd het een hit en betaalden gamers graag voor de extra episodes.

John en John gingen daarna lunchen met de baas van Softdisk, om hem te melden dat ze ontslag namen en hun eigen bedrijf gingen oprichten. Id Software had nog onaffe spullen te regelen met Softdisk, dus Keen 3.5 of officieel Commander Keen in Keen Dreams is om die reden gemaakt onder de vlag van Softdisk. Daarna is id Software echt zijn eigen weg opgeslagen, wel met een sterke relatie met Apogee Software.

Of Billy Blaze nog ooit in actie komt met zijn pogostick valt ernstig te betwijfelen. En misschien is het ook beter zo, want soms moet je epische games laten voor wat het zijn. Maar als id Software ooit zat heeft van al hun shooters: kom maar op, maar doe het wel goed en luister naar de fans van toen. Want natuurlijk willen we het gevecht voortzetten na Commander Keen in Aliens Ate My Baby Sitter!

Bowlen !

Vandaag weer wezen bowlen voor cisca der verjaardag.
Van 7 tot en met 10… Lekker bezig geweest.
Gelukkig maandag vrij.
Want op je bek gaan met scoot en bowlen is horror voor spieren denk ik whahaha…
Maar het ging goed.
Heb het onwijs naar me zin gehad.
Waren met zijn 10e
Cisca, vincent, nel, monica, shehija, max, daan, suzan en patricia een vriendin van suzan.
Was weer super gezellig en zwaar naar me zin gehad.

image

image

Cis had nog een verjaardags kado voor mij..
Lukt elke keer niet voor haar verjaardag af te spreken ppfff maaaaar volgend jaar weer een kans..
Had het laatste boek van eragon gehad “erfenis” en de box die bij de serie hoort.
Dus al de boeken die ik heb staan nu in de box.
YaY! Serie is compleet..

Nieuw gijzelvirus treft ook Nederlandse pc’s

Een nieuwe variant op het beruchte gijzelvirus CryptoLocker heeft ook Nederlandse computers besmet. Dat meldt het beveiligingsbedrijf Intelcrawler tegenover de Britse ict-site The Register.

Het gaat om een kloon van de kwaadaardige software CryptoLocker die computers versleutelt tot er ‘losgeld’ wordt betaald. Slachtoffers moeten 150 dollar ophoesten om weer toegang tot de gegijzelde bestanden op hun computer te krijgen. De variant op CryptoLocker, dat iets soortgelijks doet en betaling in bitcoins eist, is sinds begin december actief.

De slachtoffers bevinden zich volgens IntelCrawler behalve in de VS, Turkije, Rusland en Duitsland ook in Nederland. Om hoeveel Nederlandse besmette pc’s het gaat, is niet bekend, evenmin hoeveel de schade tot nu toe bedraagt. Betalen blijkt overigens niet nodig om weer toegang tot de gegijzelde bestanden te krijgen. IntelCrawler ontdekte een fout in de versleuteling, waardoor de bestanden weer zijn te kraken.

Het aantal aanvallen met dit soort ‘ransomware’ is de laatste jaren snel gestegen. Volgens beveiligingsbedrijf McAfee kwam het afgelopen kwartaal zeker driehonderdduizend keer voor.

KPN gaat 112 beheren! Were DOOOOOMED

KPN gaat 112 beheren

KPN neemt het beheer van het telecomnetwerk van Nederlandse hulp- en veiligheidsdiensten over waar ook noodnummer 112 onder valt. Dat schrijft telecomvakblad Verbinding op basis van bronnen binnen KPN en de huidige beheerder, telecomaanbieder Alcatel-Lucent. Beide telecombedrijven en het ministerie van Veiligheid en Justitie konden niet inhoudelijk reageren.

De procedure loopt nog“, gaf een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie desgevraagd aan. Wanneer er duidelijkheid komt over het beheer van het communicatienetwerk wist hij nog niet. Consumenten zouden niets van een eventuele overgang moeten merken.

Het zogeheten T2000-communicatienetwerk wordt alleen gebruikt door hulp- en veiligheidsdiensten. Het telecomnetwerk is vergelijkbaar met gsm-netwerken die voor normale telefoongesprekken worden gebruikt, maar dan toegespitst op hulpdiensten. Als beheerder is KPN verantwoordelijk voor de voorzieningen en het onderhoud van het telecomnetwerk.

Alcatel-Lucent levert in ieder geval tot en met 24 december diensten voor het communicatienetwerk. Het bedrijf, dat onder meer soortgelijke diensten levert in Duitsland en de Verenigde Staten, kan volgens het telecomvakblad beroep aantekenen tegen het besluit, maar het ministerie wilde ook hier niet op reageren.

Scooter

En dan ben je onderweg naar de zaak.
Ga je over het bruggetje waar je 2x per dag overheen moet, is het 1 glijbaan.
Dus ga je vol op je bek, zo fijn.
Heb mezelf gelukkig goed gedraaid, alleen me heup en rug doen ( op het moment ) zeer.
Maar bij mij komt dat altijd later, dus we zullen zien.
Bij me scooter is de voetplank en dan bijrijder stuk beschadigd.
De rest alleen wat krasjes op me spiegel.
Geluk dat het de kant van me uitlaat was.
Voetenplank en uitlaat hebben me scooter beschermd ( kap op me uitlaat heen dan )