Archive for november, 2013

Halogeen Oven Review 01

Weer een nieuwe aanwinst voor me keuken.
Hopelijk werkt het zo goed als het zegt dat het doet.
De meningen op internet zijn erg verdeeld, de ene kan niet meer zonder, de ander gooit het liever gelijk de prullenbak in.
Me moeder heeft hem en die is er erg blij mee.
Dus vandaag was ik op de zaak in Wateringen, daarnaast zit een Blokker dus heb er 1 gehaald.

IMAG0127   IMAG0124

Het is een Halogeen oven.
Waarin je veel zou kunnen doen zoals:
– Bevroren voedsel direct bereiden
– Roosteren
– Grillen / Barbecuen
– Stomen
– Vis
– Vlees braden
– Groenten
– Eieren
– Pasteien en hartige taarten
– Taarten en Cakes
– Koekjes en Gebak
– Broodjes en Knoflookbrood

Dus ben erg benieuw of dit net zo goed bevalt als de AirFryer 😀

Phillips AirFryer Review 01

M’n airfryer.. eerst goed schoongemaakt zoals ze zeiden.
Vind het een heel mooi en fijn ding.
Mensen zeggen hij maakt onwijs pest herrie.. nou valt onwijs mee.
Ja je hoort een ventilator.. no shit het is ene HOT AIR fryer xD hahaha…

IMG-1385491539-V     IMG-1385491549-V     IMG-1385491563-V

Oke een test gedaan.. het “schijnt” dat bitterballen en patat het moeilijkst te maken is in de AirFryer. Ja je moet op bitterballen vloeibaar vet doen anders zijn ze niet lekker.
Nou heb ze geprobeerd.. 3 met vet ( links ) en 3 zonder vet.
Verschil was er wel ja.. ze waren beiden net zo knapperig, alleen die linkse waren echt frituur vet smaak.. die waren echt vet vet.. de rechter vond ik daarmee lekkerder.
Gewoon meer smaak van bitterbal, minder vet smaak.. Heerlijk gewoon echt Heerlijk.
Heb dan wel Mora bitterballen genomen omdat die gewoon het meest aangeraden word.
Op de 3e foto is trouwens te zien wat er aan vet van de bitterballen afgekomen is.
Ja uiteraard ook vet wat ik erbij gesmeerd heb.
Maar al met al dat had dan wel opgegeten geweest…

IMG-1385496751-V   IMG-1385497490-V   IMG-1385497510-V

En dan de patatjes.. ja je MOET oven patatjes nemen zeggen ze.
Dit zijn gewoon de goedkoopste bij de plus vandaan de Oké patatjes van 0.65 cent
Heb er wat vet op gesmeerd echt heeel klein beetje.
En moet zeggen ze waren echt lekker.. echt lekker..

     IMAG0095 IMAG0096

Al met al .. Top product.
Helemaal happy… Love it.. nu al whahaha.

Owja en belangrijk.
Heerlijk niet of nauwelijks stank in me huis. Geen frituurlucht Heeeeerlijk. !!!!

52 doden door instorten supermarkt

Het dodental als gevolg van het instorten van het dak van een supermarkt in de Letlandse hoofdstad Riga is zaterdag opgelopen tot 52. Het dak stortte donderdagavond in toen zich veel klanten in de supermarkt bevonden. Reddingswerkers zijn nog altijd doende in de puinhopen naar eventuele verdere slachtoffers te zoeken. Er worden tien mensen vermist. De regering van Letland heeft met ingang van zaterdag drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Onder de doden zijn drie brandweerlieden. Zij lieten het leven toen ze naar binnen snelden om hulp te verlenen en nog een deel van het dak ineenzeeg. Van de in totaal zo’n veertig gewonden lagen er zaterdag nog 23 in het ziekenhuis. Onder hen zijn dertien brandweerlieden.

Zestien kinderen hebben door de ramp een ouder verloren, van wie drie zelfs beide ouders, meldde het Letlandse departement voor kinderwelzijn zaterdag.

Over de oorzaak van het instorten bestaat nog geen zekerheid. Er werd gewerkt aan een grote wintertuin op het dak, met planten en bomen. Daarvoor werd veel aarde op het dak gestort. Mogelijk is het dak onder die zware last bezweken.

Minister van binnenlandse zaken Rihards Kozlovskis heeft gezegd dat een terreurdaad en een natuurramp als oorzaken worden uitgesloten. Volgens hem zijn hoogstwaarschijnlijk de bouwvoorschriften niet in acht genomen.

FOK!toen: Warcraft

Warcraft: Orcs & Humans kwam uit op 23 november 1994 en was gemaakt door Blizzard. Het spel was een antwoord op Dune II: The Building of a Dynasty, het toenmalig regerende RTS-spel. Een belangrijk verschil met Dune II was de overeenkomsten tussen de twee partijen. De orcs en mensen hadden beide werkers, melee-vechters en vechters die van afstand enorme schade konden doen. In Dune II verschilden de eenheden juist er veel tussen Harkonen, Atreidis en Ordos. Het belangrijkste verschil is dat Warcraft het eerste RTS-spel met multiplayer was. Je kon tegen menselijke tegenstanders vechten op random gegenereerde mappen.

110918_28827_warcraft_1_450_281

Warcraft was, misschien tegen je verwachting in, geen enorm succes. Het spel kwam zelfs in een aantal winkels veel later uit. Maar door shareware kwam het spel in vele handen van gamers, zodat de titel langzamerhand erg bekend werd. Het verkocht uiteindelijk aardig. En dat was nodig, want Blizzard stond al een tijdje in het rood. Warcraft heeft dus niet alleen gezorgd voor een RTS-oorlog tussen ontwikkelaars in de jaren negentig, maar ook voor al die titels die we later zouden spelen als Diablo, Starcraft en natuurlijk World of Warcraft.

In 1996 bracht Blizzard Warcraft II: Tides of Darkness uit. Met SVGA-graphics, dus een hogere resolutie van 640×480 en de grappige stemmetjes van de eenheden als je ze te vaak aanklikte. Deed je hetzelfde bij een schaap of zeehond dan ontplofte deze. Maar dat was niet eens de grootste verandering. Dat was de zogenaamde ‘Fog of War’ wel. Je kreeg de kaart niet in één keer te zien, maar eenmaal de kaart duidelijk gemaakt, kreeg je een mist over het gebied waar je geen eenheden had staan. Zo kon je alsnog een verrassingsaanval krijgen.

131124_28827_warcraft2_450_338

De AI van de computer was ook veel beter geworden, geen stomme pathfinding-problemen of de regel: ‘de computer valt eenheden aan die het meest linksboven zijn’, zoals de airstrike van de computer in Command & Conquer dat wel deed. Er kwamen in het spel voor het eerst eenheden voor die over of in water konden aanvallen. De duikboten bij de mensen en de schildpadden bij de orcs en ook de slagschepen en transportunits gaven nieuwe strategische elementen. Hiervoor had je een derde resource nodig, olie. Dus ook olieplatformen moesten verdedigd worden tegen de vijand.

Warcraft II werd een absolute hit. De RTS-markt werd daarna een tijd gedomineerd door de uitgevers Westwood en Blizzard. Blizzard kwam nadien nog met een patch die multiplayer over internet mogelijk maakte. Het IPX-protocol werd gebruikt voor locale LAN-games, maar software, Kali genaamd, zorgde ervoor dat het IPX-protocol gebruikt kon worden om spelletjes over het internet te spelen. Hierdoor ontstond een grote online community met clans en verschillende competities. De expansie Warcraft II: Beyond the Dark Portal introduceerde weer een nieuw concept dat we nog steeds in hedendaagse games vinden: heroes. Dit zijn extra sterke versies van een bepaald type eenheid. Ze deden extra schade aan eenheden en gebouwen en hadden veel meer levenspunten. Onder andere de bekende Deathwing, die veel mensen uit World of Warcraft kennen, was geboren in de verhaallijn.

100724_174027_screen1_large_450_338

Daarover gesproken, World of Warcraft kwam op dezelfde dag uit in Noord-Amerika en Australië. Op 23 november 2004, tien jaar na Warcraft: Orcs & Humans, zou het leven er van vele gamers anders uit gaan zien. Ziekmeldingen, spijbelen, alle truukjes werden er uit de kast gehaald om in de online wereld van Azeroth te kunnen zijn als orc, mens of elf. World of Warcraft is een enorme hit en heeft gezorgd dat de lat erg hoog is gelegd voor alle andere MMO’s. Met een komende expansie volgend jaar, de vijfde alweer, is het spel nog springlevend, en de wereld van Azeroth nog steeds goed bevolkt. Na negen jaar kun je van weinig andere spellen zeggen dat ze nog steeds gespeeld worden.

Warcraft heeft nog gezorgd voor twee games. Natuurlijk is er nog het spel Warcraft III: Reign of Chaos, dat in 2002 uitkwam. Het digitale kaartspel Hearthstone: Heroes of Warcraft, dat volgend jaar moet uitkomen, is ook gebaseerd op de wereld van Azeroth en zijn inwoners. Blizzard had zelfs een point & click adventure in de maak, maar helaas is deze geannuleerd, omdat het de hoge standaarden van het bedrijf niet zou halen. WarCraft Adventures: Lord of the Clans is nooit uitgekomen, terwijl het zo goed als af was. Stemacteurs, onder andere Peter Cullen, de beroemde stem van Autobot-leider Optimus Prime, hadden alles al ingesproken, maar het was voor niets. Het spel zal waarschijnlijk het levenslicht niet meer zien.

131124_28827_Warcraftadventures2_450_338

Het siert Blizzard dat ze hun goede imago in stand willen houden, ondanks dat het een flinke investering heeft gekost. Warcraft is in ieder geval niet meer weg te denken in de gameswereld. Of er ooit nog een singleplayer Warcraft RTS komt is niet bekend, maar zeker is dat de fans het graag willen zien.

Vrouw ligt 10 jaar dood in woning Rotterdam

In een woning in Rotterdam is donderdagmiddag een stoffelijk overschot aangetroffen van een vrouw die al zo’n tien jaar dood was. In al die tijd heeft niemand haar overlijden opgemerkt. De vrouw is de bewoonster. Ze stierf een natuurlijke dood op 74-jarige leeftijd, meldt de politie.

De dode werd gevonden toen bouwvakkers, die vanwege werkzaamheden in de straat bij de woning aanbelden, geen gehoor kregen. De bouwvakkers schakelden de politie in. Agenten zagen dat in de woning aan de Jan Porcellisstraat een stapel ongeopende post lag. Daarbij maakte de woning een ‘desolate’ indruk, aldus de politie. Daarop gingen de agenten de woning in en troffen ze het lichaam aan.

Dak supermarkt Letland ingestort; 21 doden

Zeker 21 mensen zijn omgekomen toen in de Letlandse hoofdstad Riga donderdagavond het dak van een supermarkt grotendeels instortte. Van de 36 gewonden liggen er 28 in het ziekenhuis. Onder de doden zijn drie brandweerlieden, onder de gewonden tien. Zij werden bedolven toen nog een deel van het dak naar beneden kwam en de muren van het gebouw deels instortten.

Het was vrijdag nog niet duidelijk of er nog mensen onder het puin vastzitten. De brandweer en andere reddingsdiensten zijn massaal uitgerukt om naar overlevenden te zoeken. Daarbij worden ook honden ingezet. De reddingswerkers worden bijgestaan door soldaten.

Over de oorzaak van het instorten bestaat nog geen zekerheid. Er werd gewerkt aan een grote wintertuin op het dak, met planten en bomen. Mogelijk is het dak onder die zware last bezweken. Minister van binnenlandse zaken Rihards Kozlovskis zei dat een terreurdaad en een natuurramp als oorzaken worden uitgesloten. Volgens hem zijn hoogstwaarschijnlijk de bouwvoorschriften niet in acht genomen.

Elsiera : Magriet Beurs

Vandaag mee geholpen bij Elsiera op de Magriet Beurs.
Ze hebben ook onwijs leuk spul.
Dan is het ook gewoon leuk om te helpen.
Ze hebben een hoop “Clicks”
En mijn all time favourite de “Memoria Locker”
We hadden ook een leuk team zo met Ellen, Hans en Zus.
Was echt leuk om te doen, zal waarschijnlijk wel vaker bij der op de stand staan 🙂
Had het goed naar me zin.

1469956_673477296026016_185915581_n     1459176_673477319359347_1837164486_n

1425636_673477362692676_889002913_n     1461542_673477416026004_241696299_n

Despicable me – TV

– Despicable me  – 13-10-2010 –
–  95 min – Animatie , Comedy , Familie –

Had Despicable me gezien in de bios op 27 oktober 2010 met Hakan en Cisca.
Vonden hem toen zo onwijs leuk.
Vond hem vandaag goedkoop bij de Blokker.
En voor het eerst direct een film gekeken die ik had gekocht.
En hij blijft zo onwijs leuk..

Despicable-Me-3d

FOK!toen: Half-Life

Het jaar 1998 was een goed jaar als het om games ging. Er was een Starcraft-expansie voor realtime strategyfans, Grim Fandango voor de adventurefanaten en voor de shooterliefhebbers kwam een van de beste shooters ooit uit. Het is niet voor niets dat men met smart op nieuws wacht over het langverwachte derde deel uit die franchise. Gordon Freeman is een legende en de fans willen weten hoe het verhaal verder gaat na de laatste uitbreiding, die eindigde met een cliffhanger.

De makers waren medewerkers die Microsoft verlaten hadden om hun eigen clubje op te richten, Valve Corporation. Gabe Newell en Mike Harrington wisten misschien zelf niet eens dat ze goud in handen hadden met dit bedrijf, want zoals we nu weten is Valve erg veel waard geworden door onder andere Steam, een digitaal distributieplatform dat niet meer weg te denken is bij pc-gamers.

Half-Life werd voordat het uitkwam niet echt opgemerkt. Op de E3 in 1998 kreeg het wel wat aandacht, maar het was eigenlijk een ‘sleeperhit’. Maar toen de game in handen kwam van recensenten was het al vrij snel duidelijk: Game of the Year, nee, Game of the Decade. En de gamers waren het daar volledig mee eens.

131116_28827_0000002344.600x338_450_281

Maar wat maakt Half-Life nu zo goed? Dat was het verhaal en vooral hoe het verhaal gebracht werd. In andere shooters waren er filmpjes, of tekst die je moest lezen om iets van het verhaal mee te krijgen, maar Half-Life bracht het verhaal vanuit Gordon Freeman, jij was Gordon en je wist alleen wat er gebeurde wat Gordon zag, omdat je alles vanuit zijn perspectief beleefde.

Het verhaal werd ook intens gebracht, op geen enkel moment had je het idee dat het de zoveelste alienshooter was, omdat er veel uitdagingen waren. De levels gingen dan ook verder dan gesloten deuren en verborgen sleutels, bij voorkeur aan de andere kant van het level. Nee, platformpuzzels met sprongen die je goed moest timen, maar wel zo geplaatst dat het logisch leek dat je via die weg naar boven moest ‘klimmen’. Net zoals het verhaal leken de puzzels er niet bij de haren bijgesleept, maar waren logische gevolgen van de ramp in de militaire basis.

131116_28827_0000002352.800x600_450_338

En dan de sfeer. Een explosie die een gat naar een andere dimensie opent en aliens door de militaire basis laat roven. Medewerkers sterven voor je ogen, en de constante alertheid waarmee je door de levels moet maakt die sfeer gespannen en intens. Headcrabs die uit buizen richting je hoofd springen, tentakels die je vanaf het plafond willen grijpen, het is allemaal even heerlijk. Iedereen die de game gespeeld heeft herinnert zich het moment dat de speciale eenheid de basis infiltreert. Je denkt nog even dat je hulp krijgt van deze agenten, maar nee, ze willen het ongeluk in de doofpot stoppen en iedereen die de explosie en wezens overleefd heeft erbij.

En dan is er nog G-Man, de man in pak die je zo af en toe ziet en, zo lijkt, iets speciaals met je van plan is. De rol van de G-Man is nog steeds een mysterie, we zullen toch moeten wachten op een nieuw deel om hopelijk te weten te komen wie of wat hij is. Hij lijkt een buitenaards entiteit te zijn die werkt voor nog hogere wezens, want hij mag jou een contract aanbieden namens hen. Wat en hoe en waarom, na al die jaren weten we nog niets.

131116_28827_gman03_450_338

Valve heeft met Half-Life een franchise gemaakt dat zich kan meten met de hype omtrent een nieuwe Grand Theft Auto. Die laatstgenoemde heeft zijn moment dan eindelijk gepakt. Nu is het wachten op een nieuwe hype. Half-Life 3 is één van die games die zo’n bizarre hype weer op gang kan brengen. Hopelijk horen we met de nieuwe Steam-console van Valve ook meer over een system-seller die daarbij zou moeten horen. Een game die toevallig ook door dezelfde ontwikkelaar in elkaar wordt gezet. Rise and shine, Mister Freeman.

Showtek Feat. We Are Loud & Sonny Wilson – Booyah