Archive for oktober, 2013

Superstorm des doods…

Waarde landgenoten, een waar drama staat op het punt om los te barsten. Timmer de ramen dicht, betreed de schuilkelders, want morgen wacht ons de ergste ramp in eeuwen; de moordzuidwester des doods. Ziehier een foto van de storm zojuist genomen boven Groot Brittannië:

131026_74789_Hurricane_Isabel_from_ISS_450_298
Zuidwester des doods (Foto: NASA)

 

Oké, misschien valt het mee en komt het plaatje een klein beetje uit het archief. De storm komt vandaag ‘rustig’ op gang en brengt vandaag harde windstoten tot 75 km/u met zich mee. Het KNMI heeft voor vanmiddag een weerwaarschuwing uitgegeven voor de kustprovincies. Luchthaven Londen Heathrow laat weten te verwachten dat ook het vliegverkeer in Groot Brittannië en Nederland ernstige hinder kan gaan ondervinden van het weer, en van NS kun je verwachten… wat je van NS kan verwachten . In de rest van het land kan een klap onweer vallen, hoewel het later in de middag vanuit het westen weer wat op kan klaren.

Morgen zal de storm in kracht toenemen, de weerwaarschuwing van het KNMI is imnmiddels ook van toepassing voor het hele land. Mocht je nog partytenten in de tuin hebben staan dan zou ik die voor die tijd maar eens binnenhalen. Dinsdag en woensdag neemt de wind wat rust met de nodige opklaringen.

Vandaag een jaar geleden zaten ze in Amerika trouwens ook met trammelant met een storm, weliswaar ‘een tikkie’ heftiger dan onze zuidwester. Sandy bleek uiteindelijk de dodelijkste orkaan in 40 jaar te worden. Na Cuba en Jamaica aangedaan te hebben, zorgde ze in de Verenigde Staten uiteindelijk voor de nodige schade en verstoorde ze enkele verkiezingsactiviteiten.

Oh, en vergeet niet je klok te verzetten. Minstens een meter!

 

Watch “Ons Tijgetje ! Our Tijgetje !” on YouTube

Slachtoffer brand Leeuwarden gestikt

De 24-jarige student die afgelopen weekend omkwam bij een grote brand in Leeuwarden is door verstikking om het leven gekomen. Hij was niet verbrand. De man werd gevonden op een binnenplaats, waar hij naartoe was gevlucht.

Brandweerlieden die hem probeerden te redden, wisten op een paar meter afstand van hem te komen, maar moesten terugkeren omdat ze een ladder nodig hadden en hun ademlucht moesten verversen. Terugkeren bleek vervolgens niet meer mogelijk, is donderdagmiddag bekendgemaakt op een persconferentie van de gemeente, de brandweer, politie en het Openbaar Ministerie.

Het slachtoffer had de hulpdiensten laten weten vanwege de zware rookontwikkeling zijn woning niet meer zelfstandig te kunnen verlaten via de gang of het trappenhuis. De man bereikte via een raam de binnenplaats.

Brandweerlieden hebben via een balkon en vervolgens daken geprobeerd de binnenplaats te bereiken. Dat lukte, maar om af te dalen was een ladder nodig en die hadden ze niet. De brandweerlieden zagen het slachtoffer via een warmtebeeldcamera liggen, maar er was geen verbaal contact. De brandweermannen moesten vervolgens terugkeren.

Het telefonische contact tussen het slachtoffer en de hulpdiensten was op dat moment al enige tijd verbroken, waardoor al voor zijn leven werd gevreesd. Uiteindelijk konden de brandweerlieden niet weer terugkeren naar de binnenplaats, omdat de brand te veel was uitgebreid. Toen de brand onder controle was, is het lichaam van het slachtoffer geborgen.

440 nieuwe dier- en plantsoorten Amazoneregio

In de oerwouden van de Amazone in Zuid-Amerika zijn sinds 2010 zeker 440 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt. Internationale teams van onderzoekers stuitten op onder meer een aap die spint als een kat en een vegetarische piranha. Dat meldde het Wereld Natuur Fonds (WNF) dinsdag.

De nieuwe soorten zijn onder meer bijna 260 planten, ruim 80 vissen en 22 reptielsoorten. Ontdekkingen van insecten en andere ongewervelde diersoorten zijn niet opgenomen in de lijst, samengesteld door het WNF.

Veel plant- en diersoorten zijn uniek voor het Amazonegebied, omdat ze daar slechts in kleine aantallen voorkomen.

Gothic and Fantasy beurs

Vandaag weer naar de beurs geweest.
Had aardig wat werk aan me make-up gedaan 🙂
En leuke berichten erover gehad.
Mensen vroegen naar de steentjes op me wimpers ( nep wimpers ) me lenze enz enz.
Jenny van Omnia en Steve vonden ze ook leuk 😀

Heb weer een boek van Brad Wining.
Een zwaard, furrybone, 2 tshirts 🙂 en nog wat zooi.

Fotos:
1. It’s me ready voor de beurs.
2. It’s me wat gasten verkleed als Umbrella soldiers
3. It’s me 🙂 met Patricia en Cas.
4. En It’s me met Vincent en Omnia, geweldige band

1381939_655941961112883_276707885_n

1381349_656000524440360_1367175644_n

1381474_656191257754620_998583207_n

1375988_656111237762622_2069082763_n

 

30… hmm

Jaja en dan ben je ineens 30.
Tering wat gaat de tijd hard.
En wat heb je gedaan in je leven, eigenlijk weinig.. bar weinig.
Heb een huisje, 1 kamer maarja .. maybe ooit groter.
Heb een baan.. 34 uur in contract maar werk 40-50 uur.
Hmm.. en dan ja dat was het dan.
Maaaaaar…. leef van dag tot dag, je weet nooit wat er nog komen gaat 🙂
En ach…

30th_birthday_button-p145946790342413919qd2b_400

Let’s Play van Falien op SylverGames

Ben begonnen met Let’s Plays te maken.
Vind gamen erg leuk, en waarom niet opnemen, bewerken en delen.
Vind het erg leuk om te doen.
En heb al leuke reacties, dus kijken of het wat is.. 🙂
Streamen op Twitch is al erg leuk om te doen, alleen niet super veel tijd voor.
En een Let’s Play is 15 minuten, dat kan ik tussendoor ook nog doen.
Alleen het verwerken, verbouwen enz enz dat kost wat meer tijd.
Maar tis leuk. erg leuk.

Dit is mijn kanaal.
Kijk er maar eens wat rond , het grootste gedeelte is Engels.
Omdat toch de meeste mensen op internet Engels zijn !

SylverGames

Alexander Skarsgård in beeld voor Fifty Shades

True Blood-acteur Alexander Skarsgård wordt genoemd voor de mannelijke hoofdrol van Christian Grey in de verfilming van Fifty Shades of Grey. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter, dat ook Jamie Dornan, Theo James en Christian Cooke noemt. Dakota Johnson is nog steeds verbonden aan de vrouwelijke hoofdrol van Anastasia Steele.

Afgelopen weekeinde trok Charlie Hunnam, die al voor de rol van Grey had getekend, zich terug. De Brit, vooral bekend van de tv-serie Sons of Anarchy, had volgens producent Universal een te volle agenda. Volgens het Amerikaanse tijdschrift People wilde Hunnam echter niet worden ‘getypecast’.

Met het vertrek van Hunnam is het onwaarschijnlijk dat de geplande startdatum in november wordt gehaald. Universal heeft van de vertraging gebruikgemaakt om het scenario op te poetsen. Volgens het Amerikaanse filmblad Variety heeft Patrick Marber, bekend van Closer uit 2004, het stokje overgenomen van Kelly Marcel.

Fifty Shades of Grey vertelt over de hitsige relatie tussen de 27-jarige miljardair Grey en de enigszins naïeve studente Steele. Het boek verscheen in 2011 en werd al snel een fenomeen, mede vanwege de sm-scènes. Inmiddels zijn wereldwijd meer dan zeventig miljoen exemplaren verkocht. De Amerikaanse première staat officieel nog gepland op 1 augustus, maar het is de vraag of die datum wordt gehaald.

Lil Jon & The East Side Boyz – Get Low

Dit nummer is van Need for Speed underground.
Zat hem net te spelen op mijn nieuwe GameCube.
En vond het uiteindelijk zo onwijs lekker nummer.
Toch maar even posten…

Django – DVD

– Django – 26 – 06 – 2013  –
– 165 min – Adventure , Drama, Western –

Dit is totaal niet mijn soort film.
Aan de hand van het verhaal achterop en de cover zou ik hem nooit gekeken hebben.
Maar vincent, cas en Patricia wouden hem zien.
Maar heb gelache.
En vond hem ook erg goed eigenlijk.
Bijzondere aparte film.

index