Archive for juni, 2013

Ouya dinsdag officieel verkrijgbaar

Ouya is vanaf dinsdag verkrijgbaar in de winkel in Canada, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië voor 99 dollar of honderd pond. De Android-spelcomputer, die via crowdfunding tot stand is gekomen, biedt gebruikers de mogelijkheid kleinere spelletjes te downloaden.

De makers van de Ouya hebben de spelcomputer zo ontworpen dat deze gemakkelijk te kraken is. Ruim honderdzestig spellen zijn in de maak. Een deel van deze spellen is vanaf dinsdag te downloaden. Daarnaast is er software beschikbaar om de spelcomputer te gebruiken als mediacenter of emulator. Hierbij wordt software ingezet om te doen alsof de Ouya een andere spelcomputer is, bijvoorbeeld een Super Nintendo.

De Android-spelcomputer werd in juli vorig jaar aangekondigd, waarna via crowdfunding 8,5 miljoen dollar werd ingezameld om de productie te bekostigen. Sinds die tijd zijn de makers bezig geweest om ontwikkelaars over te halen spelletjes te maken en om softwareproducenten aan boord te krijgen. Verschillende uitgevers geven hun klassiekers opnieuw uit voor de Android-spelcomputer. Daarnaast werken onafhankelijke ontwikkelaars aan een of meer games.

Ouya doet wat betreft zijn distributiemodel denken aan een smartphone. Van alle spelletjes is een gratis testversie te downloaden. Net als bij een Android-telefoon moeten ook op deze Android-spelcomputer de applicaties, eventueel tegen betaling, gedownload worden. In tegenstelling tot een tablet of smartphone worden de games ‘gewoon’ met een controller in de hand op een televisie gespeeld.

Het is niet bekend wanneer Ouya in Nederland in de winkel ligt. Wel kan de spelcomputer online via bijvoorbeeld buitenlandse webshops als Amazon en game.co.uk gekocht worden.

 

130624_188609_130624_5432057_large

‘Xbox One wordt goedkoper als PlayStation 4 domineert’

Michael Pachter, analist bij Wedbush Morgan, zegt dat Microsoft al rekening houdt met een prijsdaling indien de verkoopcijfers van PlayStation 4 die van Xbox One gaan domineren.

Nu de prijzen sinds de afgelopen E3 definitief bekend zijn is er al veel om te doen geweest: Xbox One kost straks 499 euro en PlayStation 4 399 euro. Hoewel de nieuwe Kinect 2.0 inbegrepen is bij Xbox One en de PlayStation 4 Eye-camera los verkrijgbaar zal zijn voor 59 euro is het gat van 100 euro het eerste waar consumenten naar zullen kijken.

De reserveringen van de Xbox One zijn wel omhoog geschoten sinds Microsoft vorige week bekendmaakte dat het DRM-systeem komt te vervallen, maar PlayStation 4 heeft nog steeds een aanzienlijke voorsprong.

“De intentie van Microsoft is om een volwaardiger hardwarepakket aan te bieden dan Sony en Microsoft is ervan overtuigd dat consumenten uiteindelijk de prijs zullen kunnen waarderen.”

“We zijn ervan overtuigd dat als Microsoft de komende zes maanden gebruikt om hun boodschap beter over te brengen, Microsoft het gat met Sony kan dichten. Als dit niet gaat lukken dan vermoeden wij dat Microsoft zich voorbereidt op een prijsverlaging volgend jaar”, aldus Pachter.

Jongeren niet welkom in park na incidenten

Jongeren van 14 tot en met 21 jaar zijn vanaf vrijdag in de avond en nacht niet meer welkom in een park in Wateringen. Burgemeester van Westland Sjaak van der Tak heeft dat besloten omdat er steeds meer incidenten plaatsvinden in het Hofpark, meldt de gemeente maandag.

In 2006, 2008 en 2009 vonden ook al ongeregeldheden plaats in het park. Jongeren veroorzaakten toen zoveel overlast dat de burgemeester onder meer een gebiedsverbod instelde voor een aantal van hen.

In mei en juni vonden in en bij het park opnieuw een aantal incidenten plaats, waarbij jongeren die vaak in het park komen betrokken waren. Het gaat hierbij onder meer om een mishandeling en een beroving. Inmiddels zijn hiervoor drie verdachten opgepakt.

De burgemeester heeft nu besloten dat vanaf vrijdag tot en met 1 september van 21.00 tot 07.00 uur zich geen jongeren meer mogen ophouden in het park en in het Veld aan de Wiek in Wateringen. Als er toch jongeren zijn, maakt de politie proces-verbaal op en volgt een strafproces, waarschuwt de gemeente. “Op het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs staan eveneens flinke boetes.” De sluiting geldt niet tijdens het Waterpopevenement op 10 augustus.

Sensation nail test

Heb vrijdag de sensation nail set binnen gehad.
Alleen nog geen tijd gehad om het te testen.
Nu uiteindelijk kunnen testen.
Heb het 3 uur geleden gelakt.
En het zit er nog steeds perfect op.

Mijn nagellak chipt ( dat er kleine stukjes afscheuren ) heel snel, meestal al binnen een uur.
Nou zeiden ze dat deze gel nagellak met een LED lamp 2 weken zou blijven zitten.
En niet zo duur als een manicure bij een nagelstudio.
En het dan makkelijk thuis te doen is.
Dus heb van de week nog een keer nagellak geprobeerd.
En ja hoor na een uur al eerste plekjes.
Binnen paar uur hele stukken eraf bij de voorkant van me nagel.
Wat een drama.
Dus de set besteld, en net getest.
Nu nog kijken hoelang het blijft, vooral met mijn werk.

image

image

A good day to die hard

– A good day to die hard – 14 – 02 -2013 –
– 131 min – Action , Crime , Thriller –

Net bij pat en cas een film gekeken.
Had volgens mij nog nooit een die hard gezien.
Echt TE actie… Maar wat ik heb gezien vond ik wel goed hahaha

a-good-day-to-die-hard-dvd-cover-37

Gamestick opnieuw uitgesteld

De Gamestick-spelcomputer is voor de tweede keer uitgesteld. De productie van de gebruikersinterface vergt meer tijd dan verwacht, liet gamebedrijf Playjam woensdag weten. De Gamestick, die draait op het besturingssysteem Android, moet in augustus worden afgerond. Dat was eerst eind deze maand.

Ruim twee maanden geleden liet Playjam weten dat het bedrijf niet aan de vraag voor de spelcomputer kon voldoen. Het gamebedrijf wilde meer tijd om de productie op te zetten en schoof de spelcomputer toen door van april naar juni.

Het besturingssysteem Android wordt voornamelijk gebruikt voor smartphones en tablets. Door een USB-stick in een televisie te stoppen kunnen gamers met een losse controller games spelen. Spelletjes voor de Gamestick kunnen, net als op een telefoon, tegen betaling worden gedownload.

130619_28827_130619_7771231_large

Microsoft komt terug op drm-beslissing

Bronnen binnen Microsoft geven aan dat Microsoft overweegt om het gehele drm-systeem voor de Xbox One te schrappen. Dit zou onder andere komen doordat de consument hier te negatief op reageert. De bronnen geven aan dat Microsoft dit eerst wil meedelen aan de developers, met de eventuele gevolgen voor de ontwikkeling van de huidige spellen.

Het laten vallen van de drm zou kunnen betekenen dat:

  • De console geen internetconnectie meer nodig heeft.
  • Dat de console niet eens in de 24 uur met het internet verbonden moet zijn
  • Dat je direct van de disc kan afspelen zonder verplichte installatie
  • Dat gedownloade games hetzelfde functioneren als je online bent of niet
  • Geen restricties wat betreft het ruilen of lenen van spellen aan derden
  • De regiorestrictie van de console af is
  • Er alleen een internetconnectie nodig is bij de initiële setup van de console

Het is nog onzeker of deze beslissing is genomen nadat Microsoft dagenlang hun keuzes heeft geprobeerd te verantwoorden aan de consument. Wanneer Microsoft dit of delen hiervan officieel naar buiten brengt is nog niet bekend. Microsoft heeft vanaf het begin af aan gezegd dat zij luisteren naar hun klanten. Sony gaf enkele dagen na hun E3 presentatie aan dat zij de developers zelf laten bepalen of zij zo’n dergelijk drm-systeem willen implementeren of niet.

Update 22:36
Microsoft heeft bevestigd dat ze hun policy gaan veranderen.

Update 22:52
De pagina heeft wat moeite met inladen, maar op NeoGAF is de update inmiddels gelekt. Microsoft gaat inderdaad alle drm schrappen, Xbox One gaat precies hetzelfde werken als Xbox 360. Deze verandering gaat ook ten koste van de ‘family plan’, waarmee gebruikers hun games met tien vrienden konden delen.

Battleship

– Resident Evil – Retribution : 3D – 19 – 04 -2012 –
– 131 min – Action , Sci-Fi , Thriller –

Vandaag bij Patricia en Cas samen met vincent deze film gekeken.
Had hem 9 mei 2012 in de bios gezien.
Met cisca en vond het echt een goede film.
Nog steeds trouwens.

Battleship

Ultieme regiolock voor Xbox One

Microsoft heeft bekendgemaakt in welke landen je dit jaar nog met de Xbox One kunt gaan spelen. In de overige landen zal de Xbox One niet te koop zijn. Importeren heeft bovendien geen nut, want de online activatie van games werkt enkel in de genoemde landen.

Laten we beginnen met een overzicht van de beschikbare landen:

Australië
België
Brazilië
Canada
Duitsland
Finland
Frankrijk
Ierland
Italië
Mexico
Nederland
Nieuw Zeeland
Noorwegen
Oostenrijk
Rusland
Spanje
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Zweden
Zwitserland

Woon je dus in Luxemburg, Portugal, Japan of Polen (waar Xbox One-game The Witcher 3 overigens gemaakt wordt) woont, dan is het helaas pindakaas. Geen Xbox One voor jou! Een aantal Aziatische landen kan overigens eind 2014 aan de slag. Daar is het slechts een kwestie van geduld. Rustig wachten op de dag.

130612_38849_Z0UBmHr_450_210

 

In de groene landen kun je Xbox One gamen, in de andere niet

 

Nieuwe kookplaat… Eindelijk

Zo heb in November 2008 dit huis gekocht.
En daarbij de kookplaat overgenomen van de vorige eigenaar.
Heb er nooit heel veel mee gedaan alleen zo nu en dan wat opgewarmd en simpel spul gedaan.
Maar sinds September 2012 natuurlijk echt begonnen met koken.. zowaar echt koken.
En merkte dat die toch niet helemaal goed meer was.

Vanaf de vorige eigenaar is die ook niet helemaal schoon in mijn bezit gekomen.
En heb met veel pijn en moeite hem redelijk schoon gekregen.
Maar toch vind ik met die opgelegde platen drama om schoon te krijgen.
En heb ze ook nog niet echt top schoon.. sommige plekken op de zilveren randen van de platen krijg ik gewoon niet meer schoon.
Maak niet uit wat ik doe.
En dan zijnd e 2 grootste pitten niet helemaal perfect meer.
Ze werken niet super top meer.
Er is goed mee te koken opzich, maar mij irriteerd het zo dat ik er gewoon bijna niet meer mee kookte.
Heb afgelopen 2 weken weinig gekookt.
Zoals gister, toch maar weer patatje gehaald.

Eerst foto’s van me oude kookplaat ter vergelijking.
Dit was een Pelgrim Eminent.

Kookplaat 01    Kookplaat 02

Nu heb ik een Pelgrim PK754

IMAG2119    IMAG2120

Heb hem bij Bol.com besteld.
Moet zeggen heb er dan wel geluk mee gehad.
Hij was duur maar toch nu 499…
En nadat ik hem had besteld was die 553… en bij een andere leverancier Via bol.com.
Dus heb hem zelf nog voor 53 euro goedkoper en via Bol.com zelf.
Hun service is goed, ook qua defecten en retourneren.
Maar van hun derde partijen moet je nog maar zien of ze goed zijn.

Maar me huisje begint steeds meer af te raken.
Nu nog een nieuwe aanrechtblad en keuken kastjes.
Dan is de keuken ook klaar 🙂 YaY !!