Archive for mei, 2013

Vrije dagen omgegooid…. BOUT !!!

De baas had een leuke mededeling, waar ik het dus echt niet meer eens ben.
Maarja wat kan je eraan doen.
Maar ben niet meer Zondag en Maandag vrij.
Dus een weekend ( die ik echt hard nodig heb )
Maar ben nu dus Zondag en Woensdag vrij.
Wat een kut dag een woensdag..
Zwaar bagger.
Maar we zien wel hoe het gaar :S

De zondag neemt in ieder geval me collega het over.
Wat van dinsdag tot en met dinsdag werken lijkt me geen top idee.

Backstreet Boys – Permanent Stain

Aantal gameverslaafden neemt toe

Het aantal problematische gameverslavingen in Nederland is afgelopen jaar flink toegenomen. Vorig jaar was er melding van 411 hulpzoekenden, terwijl er een jaar eerder nog 250 waren. Dat blijkt donderdag uit een jaarverslag van de Stichting Informatievoorziening Zorg. Het gaat vooral om autochtone mannen en jongens onder de 25 jaar.

Slechts zeven procent van de aanmeldingen is vrouw en een kwart is ouder dan 25 jaar. Twee derde van de hulpzoekenden met een gameverslaving kwam vorig jaar voor het eerst terecht in de verslavingszorg.

Volgens de stichting is er sprake van een ‘vrij snelle opmars’ van het internetgebruik en de daaraan gekoppelde verslavingen. Deze problemen vertonen volgens de Stichting Informatievoorziening Zorg veel overeenkomsten met andere vormen van gedragsverslaving, zoals eet- en seksverslaving.

130530_356449_130530_7212148_large

Mammoetresten met bloed en spieren gevonden

Russische onderzoekers hebben in Siberië het buitengewoon goed behouden stoffelijk overschot van een Mammoet gevonden. Er zat nog spierweefsel en vloeibaar bloed in het het 10.000 jaar oude kadaver, meldt persbureau Ria Nowosti woensdag.

De resten van het Mammoetvrouwtje werden enkele dagen geleden opgegraven op Klein-Ljachovski, een Russisch eiland in de Oost-Siberische Zee.

De wetenschappers spreken van ‘een kleine sensatie’. “Het is voor het eerst in meer dan 100 jaar dat een uitgestorven dier zo goed behouden wordt uitgegraven’’, aldus een van de onderzoekers.

130530_15474_img-300513-012.onlineBild_450_298

Free Record Shop failliet

De Free Record Shop vraagt maandag het faillissement aan voor de Nederlandse vestigingen. Dat heeft de muziekwinkel vrijdag laten weten. In overleg met de curator wordt gekeken of een doorstart mogelijk is.

De platenhandel werd in de jaren 80 en 90 enorm populair, maar sinds de opkomst van digitale kanalen en de moderne tijd werd het stiller en stiller in de eens zo drukke winkels.

Brug over Amerikaanse rivier stort in

Een brug over de Amerikaanse Skagit rivier is ingestort. Meerdere voertuigen en mensen zijn daardoor in het water terecht gekomen, meldden Amerikaanse media vrijdag.

Reddingsschepen en boten van particulieren zouden ter plaatse zijn om mensen uit het water te halen. Volgens een verslaggever van een lokale krant klonk vanaf de oevers applaus toen een man op het land werd getrokken. Daar verzamelen zich groepen toeschouwers.

Over het aantal slachtoffers is nog niets bekend. Volgens Amerikaanse media loopt de snelweg Interstate 5 over de brug. Die weg verbindt Seattle met de Canadese stad Vancouver.

Ook SNS tegen verkoop pingegevens

Ook de SNS Bank ziet niets in het plan van Equens, het bedrijf dat pintransacties verwerkt, om deze gegevens te verkopen. De bank benadrukt vrijdag geen transactiegegevens van klanten te verkopen voor commerciële doeleinden. “Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat een bank gegevens vertrouwelijk behandelt“, aldus directievoorzitter Ernst-Jan Boers in een verklaring.

Als het plan van Equens doorgang vindt, kunnen bedrijven informatie kopen over welke winkels klanten bezoeken en hoeveel ze daar uitgeven. De gegevens zouden niet te herleiden zijn naar individuele klanten, maar wel naar de wijk waar de klant woont. Zowel Rabobank als ABN AMRO uit bezwaar tegen het plan.

D66 wil dat het kabinet een stokje steekt voor de handel in pingegevens. “Het gaat niemand wat aan in welke winkel je winkelt, wat je er koopt en hoeveel geld je er uitgeeft“, stelt D66-Kamerlid Gerard Schouw, die met fractiegenoot Wouter Koolmees Kamervragen heeft gesteld.

VVD-Kamerlid Ard van der Steur ?heeft ‘met verbazing’ gelezen dat Equens pinbetalingsgegevens wil verkopen. Ook hij kondigt aan het kabinet te bevragen over de privacyaspecten hiervan.

Koudste meidag aller tijden

Het mag dan eind mei zijn, je zou eerder denken dat het november is. Het is vandaag dan ook de koudste meidag aller tijden (sinds men begon met meten).

Rond het middaguur werd in De Bilt een temperatuur van slechts 5,6 graden gemeten, een verpulvering van het kouderecord in 1902. Toen was het met 10,4 graden nog behoorlijk behaaglijk vergeleken bij vandaag.

Het is in het hele land dan ook klotenweer. De regen komt met bakken uit de lucht, op sommige plekken hagelt het en er zou zelfs hier en daar sneeuw uit de lucht zijn gevallen. Bovendien gaat het de komende nacht vriezen, dus zul je nog moeten krabben morgenochtend ook. En dat is al helemaal uitzonderlijk eind mei.

Mocht je nog de illusie hebben dat het snel beter zal worden, vergeet het dan maar. Morgen wordt het met een maximumtemperatuur van 6 tot 11 graden niet veel warmer. Ook het KNMI meldt dat het de komende twee weken ‘aanhoudend koel en wisselvallig’ blijft.

Atari laat alle spellen veilen

Atari wil alle gameseries van het bedrijf begin juli veilen om schuldeisers van het bedrijf te kunnen betalen. Hiervoor heeft Atari een verzoek ingediend bij de rechtbank in New York. Volgens nieuwsdienst Reuters wil Atari Inc, de Amerikaanse tak van het bedrijf, minimaal 22 miljoen dollar ontvangen voor diverse spellen, maar concrete biedingen zouden er nog niet zijn.

Onder meer Rollercoaster Tycoon, dat 3,5 miljoen dollar moet kosten, de raceserie Test Drive (1,5 miljoen dollar) en de Total Annihilation-reeks (250 duizend dollar) staan te koop. Welke series nog meer in de etalage staan, is niet bekend.

In januari vroegen Atari Inc en het Franse zusterbedrijf Atari S.A. faillissementsbescherming aan om te voorkomen dat schuldeisers de twee bedrijven zouden leegplukken. Een eerdere zoektocht naar investeerders is mislukt, waardoor het bedrijf genoodzaakt is om over te gaan tot een totale uitverkoop.

Atari was in de eind jaren zeventig een grote naam. De Atari 2600 was de eerste spelcomputer die het grote publiek wist te bereiken. In 1984 werd de stekker uit het bedrijf getrokken en werd het opgedeeld in onder meer Atari Games en Atari Corp.

Oude ring blijkt van in Nederland onbekend volk

Een 2800 jaar oude bronzen halsring die werd gevonden in een weiland in Rouveen komt mogelijk uit de zogeheten Hunsrück-Eifel-Kultur.

Het zou de eerste keer zijn dat van de bevolkingsgroep uit de Duitse Mittelrhein-regio sporen worden gevonden in Nederland, meldde RTV Oost donderdag.

De bronzen ring werd in maart opgegraven in een poel en is onderzocht door archeologen en andere onderzoekers. Zij concludeerden dat het mogelijk ging om een grafvondst uit de ijzertijd.

Mocht het voorwerp uit de Hunsrück-Eifel-Kultur komen, biedt de vondst mogelijk nieuw inzicht in de bevolking in de omgeving van de gemeente Staphorst waar Rouveen deel van uitmaakt. Het is mogelijk dat in die omgeving al veel eerder mensen wonen dan gedacht.