Archive for december, 2012

Daiki

Me nieuwe hamstertje, Daiki.
Een mannetjes goudhamster.
Jong beesie bijna 3 maanden oud.
Nog erg bang en schokkerig.
Maar onwijs lief.

image

Tula

Tula is ziek.
Gaat niet goed met der 🙁
Hoop dat het voor haar snel afgelopen is.

image

Whisky chilling

image

Lisse ontsnapt aan ramp

Bijna was het vrijdag gedaan met het mooie plaatsje Lisse. Op de dag dat de apocalyps is voorspeld, klapte een trein op een spoorwegovergang tegen een met gas geladen tankauto.

Bij de botsing raakte de cabine van de truck beschadigd, maar wonder boven wonder bleef de tank ongedeerd. Als deze geraakt was, waren de gevolgen mogelijk niet te overzien geweest, meldt Dichtbij.nl.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen, de circa vijftig passagiers hebben de trein veilig kunnen verlaten. Wel is het treinverkeer tussen Haarlem en Voorhout ernstig gestremd. Dit duurt naar verwachting nog tot het eind van de middag.

[Upd] ‘Dader schietpartij 20-jarige man’

De dader van de schietpartij op de basisschool in Newtown in Connecticut was een 20-jarige man uit die plaats, zei een lokale functionaris vrijdag.

De man droeg een kogelvrij vest tijdens de schietpartij, waarbij zeker 27 doden zijn gevallen, onder wie 18 kinderen. De dader zelf is dood aangetroffen in het schoolgebouw. Hij had twee wapens bij zich. Het hoofd van de school en de school-psycholoog zouden ook onder de doden zijn, meldde CNN.

Indien de aantallen slachtoffers worden bevestigd, gaat het om een van de ergste schietpartijen in de Amerikaanse geschiedenis. Het bloedbad komt na eerdere schietpartijen op scholen in Amerika dit jaar. De jongste schietpartij doet de discussie over wapenbezit in Amerika weer oplaaien.

Update 00.36 uur:
Het dodental ligt inmiddels op 28. De dader schoot 20 kinderen dood en zes volwassenen. De schutter zelf kwam ook om het leven en een broer van hem is dood aangetroffen in Hoboken, New Jersey.

Update 03.41 uur:
De schutter is 20-jarige Adam Lanza. Zijn 24-jarige broer Ryan Lanza is door de politie meegenomen voor verhoor. Aanvankelijk werd door de media aangenomen dat hij de dader was. Eerdere geruchten dat Lanza ook zijn vader zou hebben omgebracht zouden onwaar zijn, ook de vader is meegenomen voor verhoor. Vader en zoon lijken niets met de zaak te maken hebben.

[Upd] Veel doden bij schietpartij basisschool Connecticut

De politie in de Amerikaanse staat Connecticut is uitgerukt vanwege meldingen over een schietpartij op een basisschool. Dat heeft de politie gezegd. Volgens een medewerker van de plaatselijke ambulancedienst is een docent in zijn voet geschoten. Of hij het enige slachtoffer is, is onduidelijk.

De schietpartij had plaats in het stadje Newton. Op de website van een lokale krant stond een foto van een groep jonge scholieren die door volwassenen over het parkeerterrein weg werd geleid van de school. Het scholendistrict liet weten dat alle andere scholen uit voorzorg zijn gesloten.. De schutter zou zijn doodgeschoten.

Update 18.16 uur
Inmiddels spreken Amerikaanse kranten over meerdere doden. Onbevestigde berichten melden inmiddels dat er ook kinderen onder de doden te betreuren zijn. Volgens bronnen is een dader onder de doden. Er zijn berichten over een tweede dader.

Update 18.57 uur
CBS meldt dat  er inmiddels 27 doden te betreuren zijn, 14 van de doden zouden kinderen zijn.

Update 20.03 uur
Inmiddels spreekt de politie over 18 dodelijke slachtoffers onder de kinderen. De schutter zou dood zijn aangetroffen door de politie. Getuigen hebben gemeld meer dan 100 schoten te hebben gehoord.

Update 21.22 uur
De politie heeft de ouders van de schutter die vrijdag een bloedbad aanrichtte in een school in Connecticut, dood aangetroffen, meldde televisiezender NBC. Volgens Amerikaanse nieuwszenders doodde de schutter thuis eerst zijn vader, voor hij naar de school ging. Daar schoot hij vermoedelijk 27 mensen dood, onder wie zijn moeder die op de Sandy Hook school werkte.

Weerbureaus waarschuwen voor sneeuwoverlast

Enkele weerbureaus waarschuwen voor forse sneeuwval vrijdag. Volgens Weeronline.nl kunnen de sneeuwbuien in combinatie met harde wind zorgen voor ontwrichting van het weg-, trein- en vliegverkeer. Meteo Consult denkt er hetzelfde over.

De sneeuw en wind kunnen zorgen voor sneeuwjacht en sneeuwduinen. In een groot deel van het land zal sneeuw vallen, plaatselijk 10 tot 20 centimeter.

Het begint volgens de voorspellingen al in de nacht van donderdag op vrijdag te sneeuwen, te beginnen in het westen van Nederland.

Geheim UFO-bewijs opgedoken

Zaterdagochtend, tijd voor UFO-nieuws! Op internet is namelijk een meer dan 100 minuten durende film te bekijken die volstaat met nieuw bewijsmateriaal voor het bestaan van UFO’s.

De beelden zijn gebundeld in een boeiende documentaire die ‘UFOs: The Secret Evidence’ is gedoopt. Deze documentaire heeft maar liefst vier EBE Awards gewonnen, de Oscar voor UFO-films.

In de film zijn beelden te zien die de overheden liever onder de pet hadden gehouden. De documentaire bevat maar liefst 44 UFO-filmpjes uit onder meer NASA- en luchtmachtarchieven.

 

httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KSKwEVFPYQ8

Servisch gehucht vreest toorn vampier

Het Servische gehucht Zarozje wordt geplaagd door een vampier. Althans, dat zeggen bewoners van het dorp dat is gelegen tussen groene berghellingen en spookachtige dichtbegroeide wouden. Geruchten dat de geest van een legendarische vampier is gewekt zaaien angst – en bieden bovendien de mogelijkheid toeristen te lokken.

Dorpsbewoners wordt aangeraden knoflook met zich mee te dragen en houten kruisen in hun kamers te plaatsen om vampiers te verjagen.

Veel dorpelingen weten wel dat de verhalen over Sava Savanovic, Serviës beroemdste vampier, slechts sprookjes zijn, maar, zeggen zij, toch is het verstandiger de wijze raad tot je door te laten dringen dan de scherpe hoektanden van het monster.

Het verhaal over Sava Savanovic is een legende, maar er gebeurden in vroeger tijden vreemde dingen in deze streken“, zegt Milka Prokic (55), in zijn ene hand een streng knoflook, in de andere een houten staak. Op de omliggende heuvels stijgt mist op. “We hebben deze legende geërfd van onze voorouders en we houden haar levend voor de jonge generaties.

Vampierverhalen hebben eeuwenlang een prominente rol gespeeld op de Balkan. De bekendste vampier, Dracula, leefde verder in het oosten in de Roemeense regio Transsylvanië. In de achttiende eeuw veroorzaakten de legendes soms massahysterie en werden mensen er zelfs van beschuldigd vampiers te zijn met executie tot gevolg.

Sava Savanovic dronk volgens de overlevering het bloed van degenen die hun koren kwamen malen in de molen bij de rivier Rogatica. De molen stortte enkele maanden geleden in tot woede van de vampier die nu op zoek zou zijn naar een andere plek om zich te rusten te leggen.

Sommige bewoners zeggen dat ze in het woud voetstappen hoorden en vreemde geluiden op de bergtoppen waar met een scherpe staak een einde aan het leven van Savavonic zou zijn gemaakt. Hij zou de aanslag op zijn leven echter hebben overleefd door de gedaante van een vlinder aan te nemen.

Je moet altijd kalm blijven, het is belangrijk hem niet aan het schrikken te maken, je moet hem ook niet belachelijk maken“, zegt Mico Matic (56), die niet ver van de ruïne van de molen woont. “Hij is gewoon een van de buren, je moet proberen op vriendelijke voet met hem te blijven.” Desondanks steken ook bij Matic de knoflookbollen uit zijn broekzakken.

In onze gemeenschap zijn onlangs vijf mensen overleden, de een na de ander. Eentje heeft zich opgehangen“, zegt gemeenteraadslid Miodrag Vujetic. “Dat is geen toeval.

Hoe de legendes ook geïnterpreteerd moeten worden, de bewoners doen er volgens hem goed aan de verhalen te gebruiken om toeristen te lokken. “Als de Roemenen konden profiteren van de Dracula-legende en toeristen naar Transsylvanië wisten te lokken, waarom kunnen wij dan niet hetzelfde met Sava?