Archive for november, 2012

Grootste zwarte gat ooit ontdekt

Wetenschappers hebben een zwart gat ontdekt dat nog groter is dan Griekenland. Het gat is qua massa maar liefst 17 miljard keer zwaarder dan de zon.

Wie er met de fiets heen wil, is nog wel even onderweg. Het zwarte gat bevindt zich op een afstand van wel 220 miljoen lichtjaren.

De oppervlakte van het opmerkelijke fenomeen beslaat maar liefst een zevende van het sterrenstelsel waar het is ontdekt. “Het is een excentriek sterrenstelsel“, verklaart wetenschapper Karl Gebhardt. “Het bestaat bijna alleen uit een zwart gat.”

De zwaartekracht binnen een zwart gat is gigantisch. Deze is zo sterk, dat zelfs het licht niet kan ontsnappen.

Ouders ontdekken dood dochter via Facebook

De ouders van een 17-jarige Amerikaanse studente deden onlangs een morbide ontdekking op Facebook. Ze lazen in een berichtje van een vriend dat hun dochter Jasmine dood was aangetroffen op haar universiteit in Valdosta (Georgia), meldden Amerikaanse media donderdag.

De moeder- en stiefvader van Jasmine zijn woest op de universiteit, die hen niet op de hoogte zou hebben gesteld. De instelling is zich van geen kwaad bewust en zegt dat het informeren van de familie een taak is van de politie. Een agent ging uiteindelijk langs bij de ouders, maar pas nadat het nieuws al via Facebook was uitgelekt.

Minder gamen helpt niet tegen verslaving

Uit een onderzoek dat door de Universiteit Twente is uitgevoerd, blijkt dat minder gamen bij een gameverslaving geen goed middel is. Maria Haagsma deed dit onderzoek naar gameverslaving en meespelende factoren.

Uit het onderzoek kan gesteld worden dat gamen in verband wordt gebracht met onder andere agressief gedrag, een verminderde gevoeligheid voor geweld en overgewicht. Ook is er toenemend bewijs dat in sommige gevallen gamers gewoonten vertonen waar het dagelijks functioneren onder komt te lijden.

Haagsma heeft in het onderzoek deze speelpatronen vergeleken met een gokverslaving, en om deze reden bestudeerde ze de verwachtingen die de gamers hebben over de uitkomst van gamen, de gewoonte van het gamen en de zelfcontrole van de gamers.

Uit dit onderzoek is ook gebleken dat de tijd die een gamer in een game steekt geen invloed heeft op de mate van verslaving. “Dit geeft aan dat het simpel verminderen van de hoeveelheid speeltijd waarschijnlijk geen effectieve oplossing is om problematisch gamegedrag te voorkomen of te behandelen”, zegt Haagsma.

In 2011 stelde verslavingsinstituut Jellinek dat 12.000 van in totaal 18.800 verslaafde jongeren in Nederland een gameverslaving hebben.

Me….

Zooo ben thuis, maakte een foto.
Vond hem eigenlijk wel leuk.
Dus waarom niet posten.

image

‘Stevige kou in aantocht’

De temperatuur kan aan het einde van volgende week dalen tot onder het vriespunt. Ook is er enige kans op sneeuw, meldt weerplaza.nl donderdag.

Het is nu nog niet te zeggen of de straten in het weekend voor Sinterklaas inderdaad worden gesierd met een witte deken, maar dat het kouder wordt staat volgens het weerbureau vast. Gemiddeld wordt overdag een temperatuur van drie tot zes graden en ‘s nachts vorst verwacht. Van de zestig berekeningen geven er drie aan dat de temperatuur zelfs overdag niet meer boven het vriespunt uitkomt.

De kou komt doordat in de tweede helft van volgende week een lagedrukgebied tussen Frankrijk en Polen ervoor zorgt dat koude lucht vanuit Scandinavië richting Nederland stroomt. Hoe koud het uiteindelijk wordt, hangt af van waar het lagedrukgebied precies komt te liggen.

Voor wintersporters kan dit goed nieuws zijn. Het lagedrukgebied zorgt er ook voor dat de kans op stevige sneeuwval in de bergen groot is. Ook Scandinavië krijgt met serieus winterweer te maken. Daar wordt veel sneeuw verwacht en vanaf donderdag blijft het er vriezen.

James bond – Skyfall – Bios

– James Bond : Skyfall – 31 – 10 – 2012 –
– 143 min – Actie , Crime , Adventure –

Net terug van de bios.
Nouja net, een uurtje denk ik.
Ven met cisca en vincent ggeweest.
Een erg goede film, zeker een aanrader om naartoe te gaan.
Het zou handig zijn eerst de vorige bonds te kijken ( als je die nog nie gezien heb ben je wel een tijdje bezig ) maar hij kan ook goed gezien worden op zichzelf

Oudste digitale computer ter wereld hersteld

De oudste werkende computer ter wereld, de Harwell Dekatron, is na een project van drie jaar hersteld. Vanaf vandaag kan de computer bekeken worden in het National Museum of Computing in Buckinghamshire. Het werd voor het eerst in gebruik genomen in 1951 door het Atomic Energy Research Establishment in Harwell.

De meeste computers uit die tijd werden vernietigd toen ze overbodig werden. De Dekatron werd echter in 1957 overgeplaatst naar de Universiteit van Wolverhampton, waar het de naam WITCH kreeg. Na 1973 werd de computer overbodig en verhuisde het nogmaals naar een museum. Toen het museum haar deuren sloot werd de computer opgeslagen en vergeten.

De WITCH werd bij toeval ontdekt door Kevin Murrel. In zijn tienerjaren had hij de WITCH al eens gezien en op een foto van een opslag herkende hij de computer. Samen met een team van vrijwilligers zocht hij naar de computer. In 2008 werden de onderdelen weer gevonden en van 2009 tot 2012 werkten de vrijwilligers aan het herstellen van WITCH.

Het opbouwen van de 2,5 ton wegende computer was lastig. Er zaten maar liefst 828 Dekatrons, 480 relais en een hoop ponsbandlezers in: allemaal onderdelen die in moderne computers niet meer te vinden zijn. “De oudere teamleden moesten hun oude vaardigheden weer oppikken terwijl het voor de jongere leden helemaal nieuw was“, vertelde Delwyn Holroyd, een begeleider van het vrijwilligersteam. Met al die onderdelen kan de computer elke tien seconden twee getallen vermenigvuldigen.

Het is belangrijk om zo’n machine in werkende staat te hebben. Zo kunnen we beter begrijpen hoe ver de ontwikkelingen waren op het gebied van technologie rond 1940 in Groot-Brittannië“, aldus Murrel.

Blog !

Hmm twijfel over doorgaan op me blog.
Word er nog naar gekeken, of doe ik het eigenlijk grotendeels voor mijn eigen herinneringen en opslag.
( mijn geheugen sucks echt bigtime )
Krijg zelden meer reacties vandaar.
En dat is toch wel het leuke aan de blog.
Ook al zijn het elke keer dezelfde 3, boeit mij niet 😀

‘Consument overschat gezondheid lightproducten’

Pech voor de mensen die bij hun Triple Whopper XXL-menu met extra kaas, krulfriet, 6 kipnuggets, een bakje mayonaise, ketchup en een extra hamburger voor een prikkie (omdat het meisje achter de balie het spontaan en zonder bijbedoelingen zo lief vroeg) ook nog een cola-light bestellen: De gezondheidsvoordelen van lightproducten worden door veel mensen overschat.

Bijna een derde van de consumenten denkt onterecht dat een lightvariant minimaal de helft minder calorieën heeft, concluderen het Voedingscentrum en gezondheidsnet.nl uit onderzoek onder ruim twaalfhonderd mensen.

Zij benadrukken dat light alleen maar staat voor een reductie van vet, suiker of calorieën van minstens dertig procent. In de lightvariant van boter kan bijvoorbeeld evenveel vet en suiker zitten als in gewone boter, maar iets minder calorieën. Slechts twintig procent zou dat weten.

Driekwart van de Nederlanders zou regelmatig lightproducten gebruiken. Ruim twintig procent van de mensen die minimaal wekelijks lightproducten eten of drinken, zeggen hierdoor te zijn afgevallen.

Een vijfde van de mensen die het light-etiket mijden zegt zich zorgen te maken over de veiligheid van zulke middelen. Volgens het Voedingscentrum zijn die zorgen onterecht.

Toch is light niet altijd beter. Zo zit in light-chips wel dertig procent minder vet, maar het verschil in calorieën is minimaal omdat er extra zetmeel in is gestopt. De lightvariant van frisdranken zou vaak wel verschil maken.

Bijna negen van de tien ondervraagden willen volgens het Voedingscentrum weten op wat voor manier een product light is. Dat zouden fabrikanten duidelijker moeten vermelden op het etiket.

88 procent van de consumenten wil graag direct op de verpakking zien op welk aspect het product ‘light’ is. Het Voedingscentrum is positief verrast dat een kwart van de mensen het etiket goed leest, inclusief de soms erg kleine letters. Het is een mooie uitdaging voor de voedingsmiddelenindustrie om de overige driekwart van de consumenten te bereiken met duidelijke informatie over wat ‘light’ in het specifieke product betekent.

NOM! : wok / roerbak.. stuffz

Zow vandaag even de koelkast opgeruimd.
En eigenlijk was het veel te veel, kwam ik tijdens het koken achter.

Dus heb kip gesneden en daarop Paprika en knoflook gedaan.
Erbij spruiten, bloemkool, winterpeen en krielaardappeltjes.

Daardoorheen sweet & sour saus.
Is altijd zo een lekkere combo.