Archive for oktober, 2012

NOM! : Wokkuh.. !

Zo weer wat bij elkaar geschraapt.
Kip filet, broccoli, bloemkool, bospeen en champs.
En dat gewokt en met wat zoet zure saus..
Hmmm was lekker.

Sandy versus VS

Dat vormalig orkaan Sandy een pittige tante was, was al eerder duidelijk. De manier waarop ze de oostkust van de Verenigde Staten onder handen heeft genomen is hier nogmaals een bewijs van.

De trieste tussenstand is dat er op dit moment zijn er in de Verenigde Staten 26 doden zijn gevallen. Het totale dodental als gevolg van Sandy, die eerder door het Caribisch gebied trok, is daarmee opgelopen tot zeker 94.

In de Verenigde Staten zitten er op dit moment nog 7,5 miljoen mensen zonder stroom. In het ziekenhuis in New York City waar na de stroom ook de noodaggregaten uitgevallen waren, zijn in totaal 260 mensen geëvacueerd. Bij deze evacuatie moesten enkele patienten “handmatig beademd” worden om ze in leven te kunnen houden.


26 doden door Sandy (Foto: ANP)

Update 17:49u:
De Amerikaanse steden Moonachie, Little Ferry en Carlstadt zijn onder water gelopen nadat een dijk in New Jersey het dinsdag had begeven. De dijk kon niet tegen het water dat werd opgestuwd door de superstorm Sandy. Volgens de autoriteiten zijn er voor zover bekend geen doden gevallen.

Het water staat ruim een meter hoog in de steden, zo meldden functionarissen. De reddingswerkers doen hun best om mensen te helpen. Het water heeft grote schade aangericht.

Update 18:23u:
Hulpverleners in de gestoffen hebben het momenteel extreem druk om veel achtergebleven inwoners te evacueren of medische hulp te verlenen. Veel huizen zijn door water of vuur of rondvliegend puin (van verkeersborden tot trottoir) verwoest en de chaos in enkele wijken van New York is groot. CNN kopte “Waking up to Floods, Fire and Fear”. Toepasselijk, want door de vele schade is het gevaar nog lang niet geweken.

Update 18:55u:
De aandelenhandel op Wall Street in New York City gaat woensdag weer open. Dat heeft de beursorganisatie NYSE bekendgemaakt. De beurshandel heeft de afgelopen dagen stilgelegen als gevolg van de tropische storm Sandy.

Het was voor het eerst sinds 1888 dat de NYSE twee dagen achter elkaar dicht was vanwege het weer. Volgens de NYSE zijn het gebouw en de beursvloer echter weer volledig operationeel.

Delen van Manhattan, waar de beurs is gevestigd, staan op dit moment nog immer onder water.

Brian Littrell in his Vocal Booth

Sandy dreigt enorme ramp te worden

Orkaan Sandy dreigt een ramp van ongekende omvang te worden. Eerder vandaag draaide de storm richting de oostkust van de VS en nu dreigt deze inderdaad te gaan botsen met twee andere stormen. Als dat gebeurt, dan zou dat kunnen resulteren in een ramp van ongekende proporties.

Op dit moment trekt de storm met een snelheid van zo’n 30 kilometer per uur richting het noordwesten. De storm heeft vrijwel constante windsnelheden van ruim 140 kilometer per uur.

Volgens de gouverneur van de staat Connecticut, Dan Malloy, staat de VS een ramp te wachten met een omvang die men van zijn leven nog niet heeft meegemaakt. De storm zou zo’n 60 miljoen mensen direct kunnen treffen. Er wordt rekening gehouden met een enorme schade.

Amerikaanse meteorologen gaan ervan uit dat Sandy zal botsen met een koudefront, waardoor er sneeuwstormen, overstromingen en extreem harde windstoten voor kunnen gaan komen.

Uit voorzorg zijn inmiddels honderdduizenden mensen vertrokken naar veiligere gebieden. In het gebied waar Sandy waarschijnlijk aan land zal komen, bleven scholen vandaag dicht. Ook reed het openbaar vervoer niet en bleef de beurs gesloten.

Sandy zal naar verwachting vroeg in de ochtend (Nederlandse tijd) de Amerikaanse kust bereiken.

Update 19.00 uur:
Sandy nadert de kust inmiddels met een snelheid van zo’n 45 tot 65 kilometer per uur. In New Jersey staan al meerdere straten onder water. In Atlantic City is een avondklok afgekondigd. In de storm zijn windsnelheden tot bijna 180 kilometer per uur gemeten.

De verwachte landingstijd van de storm is flink bijgesteld. Er wordt nu verwacht dat Sandy tussen 22.00 uur en 23.00 uur Nederlandse tijd aan land zal komen.

De beurs van New York zal ook morgen nog gesloten blijven.

Update 19:35 uur:
In ruim 300 duizend huishoudens verdeeld over zeven staten is inmiddels de stroom uitgevallen. In New Jersey gaat het om ruim 92 duizend gezinnen en in New York om ruim 90 duizend. De orkaan komt steeds sneller dichterbij. Er zijn nu windsnelheden van 185 kilometer per uur gemeten.

Sandy zal waarschijnlijk rond 22.00 uur bij New Jersey aan land komen. Om 1 uur ‘s nachts is het daar hoogwater. Het overstromingsgevaar zal dan het grootst zijn.

Update 21.10 uur:
Sandy zal waarschijnlijk nog ruim voor 22.00 uur Nederlandse tijd aan land komen. Daardoor is de kans kleiner dat hoogwater samen zal vallen met de hevigste momenten van de storm. Toch wordt er rekening gehouden met ernstige overstromingen. Het grootste gedeelte van Atlantic City staat nu al onder water.

In New York is een bouwkraan bovenop een flatgebouw in aanbouw deels ingestort. De omliggende gebouwen worden ontruimd, omdat het mogelijk is dat het loshangende deel van de kraan losbreekt en daar tegenaan zal worden geblazen.

De Bounty, een replica van een achttiende eeuws schip, is gezonken. Eerder vandaag werd de bemanning al geëvacueerd. Het schip is onder andere gebruikt in de films Mutiny on the Bounty (1962) en Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006).

Ruim 765 duizend huishoudens zitten op dit moment zonder stroom. New York en New Jersey zijn nog altijd het zwaarst getroffen. In beide gebieden zijn ruim 220 duizend gezinnen getroffen door de stroomstoring.

Update 22:05 uur:
Sandy is geen echte orkaan meer. De kern van de storm is vrij plotseling opgegaan in een veel wijdere draaiïng. Dat heeft op dit moment nog niet veel effect op de kracht van de storm, maar dit veroorzaakt waarschijnlijk wel een hogere windsnelheid in andere gebieden. Daardoor kunnen de waterstanden in die gebieden hoger uitvallen.

Update 23:10 uur:
Op diverse plaatsen begint het zeewater nu het land op te stromen. Er bestaat een kans dat het waterpeil in New York een recordhoogte zal bereiken. Het vorige record stamt uit 1821. Ook als het water niet zover stijgt, is het goed mogelijk dat de metrotunnels onder water komen te staan.

Op dit moment begint het hevigste deel van de storm aan land te komen. Toch zal het nog enkele uren duren totdat het hoogtepunt van de storm achter de rug is.

Inmiddels is in bijna 1,7 miljoen huishoudens de stroom uitgevallen. In meerdere gebieden is al aangekondigd dat er voorlopig geen noodhulp beschikbaar zal zijn en dat mensen dus zelf zorg dienen te dragen voor hun veiligheid. Mensen wordt dringend verzocht binnen te blijven en in geen geval de weg op te gaan. Meerdere snelwegen en bruggen zijn afgesloten voor alle verkeer.

Update 04:10 uur:
CNN meldt dat in de staat New York door de storm zeker vijf mensen om het leven zijn gekomen, Het totaal aantal doden in de VS bedraagt inmiddels ten minste zeven.

Update 06:15 uur:
Sandy raast nog steeds over de Verenigde Staten en heeft inmiddels al voor tussen 10 en 20 miljard dollar aan schade veroorzaakt. Dit is in New York City duidelijk te merken: Niet alleen zitten meer dan 100.000 mensen zonder stroom, ook is er veel schade aan gebouwen.

Een enorme kraan bij nieuwbouw in dat stadsdeel lijkt deels te zijn ingestort met als gevolg angstige momenten voor enkele mensen op de grond. De bouw van het nieuwe World Trade Centergebouw gaat naar verwachting vertraging oplopen. Ook zijn in het NYU Langone Medical Center-ziekenhuis zowel de stroom als de noodaggregaten uitgevallen met serieus gevaar voor het leven van patienten tot gevolg. Het ziekenhuis is overgegaan tot het evacueren van alle patienten.

De autoriteiten van de staat Connecticut noemen Sandy “The Worst Case scenario”.

Zowel Barack Obama als Mitt Romney hebben een week voor de presidentsverkiezingen hun campagnes tijdelijk stilgelegd. Dit zal waarschijnlijk ook de gehele dinsdag nog het geval blijven.

Update 06:30 uur:
In een electriciteitscentrale in New York City heeft een enorme explosie voorgedaan waarna meer delen van de stad zonder stroom zijn komen te zitten. Vooralsnog lijkt het erop dat er bij deze explosie geen gewonden zijn gevallen.

Ook in het Bellevue Hospital Center is de stroomtoevoer uitgevallen, daar draait het hele ziekenhuis nu op de noodaggregaten.
Ook de vele metrolijnen in de staten New York en New Jersy hebben last van Sandy, zo blijkt wel uit deze foto:


Water stroomt door liftschacht New York Subway – Foto: Port Authority New York & New Jersey

Update 06:50u:
Op dit moment staat het dodental in de verenigde staten op 13 nadat een 8-jarige jongen in Pennsylvania is geraakt door een omvallende boom. Intussen zitten 5,5 miljoen huishoudens in dertien staten zonder stroom.

RTL Nieuws meldt dat er ontploffingen in meerdere transformatorhuisjes geweest zijn. In New York City is het op de straten overigens inmiddels weer redelijk rustig, hoewel er wel veel politie op straat is.

Update 08:30u:
Sandy blijkt een koel type: In de staat Tennessee is 5 centimeter sneeuw gevallen, en er wordt nog meer dan 10 centimeter extra verwacht.

Update 08:45u:
Meerdere gebouwen in de aan het water gelegen wijk Rockaway in stadsdeel Queens staan in brand, zo blijkt uit beelden op CNN. De brandweer is druk bezig met patrouilles per boot, maar geeft aan dat er geen mensen meer in de gebouwen aanwezig zouden zijn. Bij de brand zijn inmiddels 50 woningen verloren gegaan, en 10 woningen zouden in op dit moment nog in brand staan.

Update 09:10u:
Met de Metro naar je werk zit er voorlopig niet in in New York. Zeven tunnels van de New York City Subway zijn ondergelopen, zo is te lezen in een persbericht dat is uitgegeven door de vervoersmaatschappij achter het 108-jarige transportsysteem. Het gaat hier vooral om tunnels die onder de diverse rivieren doorlopen. “In de afgelopen 108 jaar hebben we nog nooit zo’n zware uitdaging gehad.”

Het herstel van de metrolijnen zal naar verwachting tussen de 14 uur en 4 dagen gaan duren.

Update 10:20u:
In de staat New Jersey zou een dam zijn doorgebroken. Het lijkt hierbij om de Evans Mill Dam in Haddonfield te gaan. 3 dorpen in New Jersey dreigen hierdoor onder water te lopen. Meer volgt.

bron:fok.nl

NOM! : Braad­worst met ge­krui­de to­ma­ten­rijst

Heb vandaag deze gemaakt.
Vincent had hem ook al een keer gemaakt en hij is zo lekker.
En voor de eerste keer dat ik rijst bouw… en zo lekker zo lekker…
Hmmmmmmm

Link naar Recept

NOM! : Bloem­kool uit de oven

Heb vandaag deze eindelijk geprobeerd.
Had het al een tijdje op mijn probeer lijstje staan.
En nu dan geprobeerd.
En moet zeggen… onwijs lekker 🙂

Eerst een laagje puree, dan gehakt balletjes.
( officieel met paprika, maar ik deed er champignons doorheen )
En daaroverheen dan bloemkool.
Dan een beetje kaassaus erop en dat onder de gril.

( eerste keer dat ik de grill gebruikte, en was een stuk sterker dan me vorige grill )

Bloemkool uit de oven Recept

Omnia

Vanmiddag bij de Gothic & Fantasie beurs geweest.
En daar was de band Omnia.
Voor die band gingen we eigenlijk ook naar de beurs.
Maar de stands vind ik persoonlijk ook onwijs intressant.
Maar Omnia was zoo goed.
Echt een aparte muziek stijl maar zo goed.

Op het podium waren ze ook erg goed.
Op de foto de eerste persoon is de drummer, dan de gitarist.
Dan krijg je Jenny zei doet zang, piano en harp.
Dan Steven die doet zang en verschillende fluiten.
En dan de gast die rapt en de didgeridoo bespeeld.

Had ook een t-shirt van ze gekocht.
En op het eind hadden ze ook een signeer sessie.
Dus had hun laatste CD gekocht, en laten signeren 🙂
Helemaal top.

 

Gothic & Fantasy beurs

Vandaag naar de Gothic & Fantasy beurs met Vincent.
Heb daar een draken electric ding gehaald.

 

Had ook een klein 3D schilderijtje gehaald.
Had er 1 van een soort luipaard.
En nu eindelijk 1 van een tijger gevonden.
Heb ook wier rook meegenomen.
Want had er niet veel meer van en wat ik had is erg erg oud.

En was gekleed in een Korset en kleurlenzen.
Moet zeggen mensen vonden het wel interessant volgens mij.
Had wel bekijks en wat opmerkingen 🙂
Vond het eigenlijk wel leuk 🙂

 

Me want tha Wii U

Mijn nieuwe project om voor te sparen…
Wil hem hebben, lijkt me erg leuk concept.
Maar weer 350 euro.
Dus word wel een spaarprojectje.
Maar wil hem wel degelijk hebben.

Misschien weer van me vakantie geld.
Maar heb ook aardig wat zooi op marktplaats staan.
Dus spul wat is via daar verkoop komt ook in een pot speciaal voor de Wii U en games.
Alleen de zwarte of de witte… hmmm…

 

Nintendo Wii U 32GB

Vanaf 30-11-2012 beschikbaar.

Deze Premium Pack van de Wii U is voorzien van 32GB aan opslagcapaciteit en wordt geleverd met een GamePad met touchscreen en stylus. Tevens is er een HDMI kabel inbegrepen samen met een voeding voor zowel het Wii U systeem als de GamePad. Extra ten opzichte van het Basic Pack zijn het laadstation voor de GamePad controller en houders voor de console en controller. Tevens wordt het spel Nintendoland inbegrepen in de bundel. De Nintendo Wii U is de nieuwste console van Nintendo en brengt het oude vertrouwde gevoel van de Wii terug in een nieuw jasje. Na het onvoorstelbare succes van de Wii zorgt Nintendo wederom voor innovatie en speelgemak met deze nieuwe zogenaamde Wii U.

Met de vernieuwde gamepad (tablet) controller wordt het mogelijk om je games te besturen doormiddel van een combiantie van knoppen en een 15,7″ touchscreens. Bovendien is het mogelijk om je games te afzonderlijk van de TV te spelen op deze nieuwe gamepad, waardoor je ook ongestoort verder kunt gamen indien de TV voor andere doeleinden wordt gebruikt. De combinatie van het gebruik van de gamepad en TV zorgt ervoor dat er extra informatie en mogelijkheden op het scherm van de gamepad worden weergegeven. Zo zul je bijvoorbeeld een map van de spelomgeving kunnen inzien, je wapens kunnen wisselen en interactie hebben met het spel door mini-games d.m.v. beweging te besturen.

GamePad
De meest opvallende feature van de Wii U is zonder twijvel het gebruik van de nieuwe gamepad. Niet alleen is deze gamepad voorzien van een touchscreen waarmee je directe interactie hebt, tevens is de gamepad bewegingsgevoelig. Ook is er een camera en microfoon ingebouwd waardoor je gemakkelijk en snel kunt communiceren en de controller op het beeld van je TV kunt richten waardoor er spelelementen worden uitvergroot op het beeldscherm dat is ingebouwd. Een handige oplossing om maximaal te kunnen genieten van je nieuwe console is het doorspelen op de gamepad indien de TV wordt uitgeschakeld. Hierdoor kunnen je binnen je woonomgeving ook gemakkelijk verplaatsen en doorspelen op de console.

Krachtiger in high definition
Nintendo gaat voor innovatie en plezier, maar heeft er voor gekozen de Wii U te voorzien van een krachtige processor en grafische kaart waardoor gamen op de Wii U een stuk mooier in beeld wordt gebracht. De Wii U kan zich meten met de Xbox 360 en Playstation 3 en kan d.m.v. een HDMI aansluiting worden aangesloten op de HD TV. Bovendien is de Nintendo Wii U voorzien van alle hedendaagse technieken die je zou mogen verwachten op een console van deze tijd, zo vind je een Wi-Fi en Bluetooth connector terug, is de console voorzien van 8GB intern geheugen en zorgt de IBM Power-based multi-core processor voor razendsnelle rekenkracht.

Games
Nintendo staat bekend als innovatief en grensverlegend. De Wii U heeft de capaciteiten in huis om een nieuwe dimensie toe te voegen aan het huidige aanbod games en consoles, hierdoor worden uitgevers en ontwikelaren opnieuw uitgedaagd gamers te voorzien van nieuwe features en mogelijkheden. Uiteraard zal Nintendo exclusief zijn eigen games blijven uitbrengen voor de nieuwe en voormalige generatie, dat betekend dat jij als eigenaar van de Wii U exclusief kunt genieten van games als Mario, Starfox, Super Smash Bros. en Kriby. Daarnaast wordt de Wii U breed ondersteunt door andere ontwikkelaren zoals Activision, Electronic Arts en Ubisoft. Door de vernieuwde processor en de kracht van de Wii U kan de console ook makkelijk meekomen met de Xbox 360 en Playstation 3 waardoor een groter deel van de nieuwe generatie games ook speelbaar zal worden op de Nintendo Wii U.

Nintendo Land
Om bekend te worden met de Wii U en de mogelijkheden wordt de console voorzien van de game Nintendo Land. 12 mini-games laten je kennismaken met de verschillende mogelijkheden van het systeem en dagen je uit om met vrienden en familie te ontdekken wat de Wii U zijn kracht geeft, namelijk innovatie en speelplezier. De game kan gespeeld worden met zowel de Wii Mote en Nunchuk van de Wii en de functies van de vernieuwde Gamepad zijn tevens toegevoegd.