Archive for juni, 2012

How to !!!

Hollywood sign

Hahaha tis maar wat je leuk vind.
De dinge die hij zegt gewoon humor.

Dex vs Doakes

Dit stukje vind ik echt goed 🙂
Labrat my ass….. 🙂
Dex shows he can fight..

Begin is beetje b*tt… maar kijk ff door de herrie tot dex stukje begint.

Dexter seizoen 1

Heb eindelijk het eerste seizoen van Dexter afgekeken.
En moet zeggen… omg wat is die serie goed !
Bizar gewoon.
Was gebleven bij aflevering 8 maar vanaf 9 naar 12 is hij zo bizar, gewoon goed.
Hoe verzin je zoiets..How District 9 Should Have Ended

Nailz # 10 – Half magnetic

En me 10e nagellak dingetje alweer 🙂
En vind het zowaar nog steeds leuk.
Dit is half magnetic half glitter 🙂 gewoon even proberen.

Verhuisde Zeeuwen laten huisdieren uitdrogen

In een woning in het Zeeuwse Westdorpe zijn een week geleden huisdieren aangetroffen die door uitdroging zijn overleden. De woning was niet bewoond. Navraag wees uit dat de voormalige bewoners, twee vrouwen van 24 en 42 jaar, eind november waren verhuisd naar België met achterlating van al hun huisdieren. Sindsdien was er niet meer voor de dieren gezorgd.

De gemeente Terneuzen had een melding van stankoverlast gekregen, waarna in een hondenhok in de schuur overblijfselen werden gevonden van een dode hond en in een konijnenhok in de achtertuin de restanten van zeven cavia’s. De kadavers zijn afgevoerd

De voormalige bewoners hadden gehoord dat ze gezocht werden en meldden zich dinsdagmiddag op het politiebureau in Terneuzen. Daar werden ze gelijk aangehouden. Na een verklaring te hebben afgelegd mochten ze weer naar huis. De dames moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. In ieder geval moeten ze opdraaien voor de schoonmaakkosten.

Uit onderzoek is gebleken dat er twee honden zouden moeten zijn. Waar de tweede is gebleven is onbekend. Mogelijk heeft de ene hond de andere opgegeten, oppert de politie.

Magnetic nagellak

Heb vandaag 2 nieuwe kleuren.
Hij zijn 2 magnetic lakjes van Saffron.
Nummer 10 en 11, jammer genoeg heeft Saffron geen namen voor zijn kleurtjes.
Maar wou ze om het magneetje te testen.
Die van Essence had ik niet gekocht omdat die slecht schijnt te zijn, heb wel 3 lakjes van Essence maar niet de magneet.

De lakjes op me pinken zijn de lakjes van Saffron die nieuw zijn.
De andere kleuren zijn de lakjes van Essence, die dus ook goed werken met de magneetjes.

Heb daarna een poging gewaagt om er wat op te stempelen.
Ach moet toch een keer lukken.
En moet zeggen voor een snelle turbo niet opletten stamp probeersel is het nog best goed gegaan.

Oeroude rotstekeningen ontdekt in Australië

Een archeoloog in Australië zegt enkele van de oudste rotstekeningen ter wereld te hebben ontdekt in een grot in de Outback. De duizenden tekeningen zijn zo’n 28 duizend jaar geleden door Aboriginals aangebracht. In de volgende editie van het Journal of Archaeological Science wordt op de vondst ingegaan.

Archeoloog Bryce Barker, van de Universiteit van Southern Queensland, ontdekte de schilderingen vorig jaar juni, zei hij maandag. De ouderdom van de rotstekeningen kon echter pas onlangs in een laboratorium van de Nieuw-Zeelandse Universiteit van Waikato door middel van koolstofdatering worden vastgesteld.

De tekeningen zijn, in tegenstelling tot andere rotsschilderingen die vaak met verf zijn vervaardigd, gemaakt met houtskool. Het is de oudste gedateerde rotskunst in Australië en behoort tevens tot de oudste ter wereld, zei Barker.

Een verrassing is de vondst niet. Het is al langer bekend dat Australië al tienduizenden jaren eerder door mensen werd bevolkt. De grot waarin de schilderingen werden aangetroffen werd 45 duizend jaar geleden al voor het eerst bewoond.

De oudste bekende rotsschilderingen bevinden zich in Spanje, waar 40.800 jaar geleden handafdrukken en rode schijven werden aangebracht op een rotswand in de grot El Castillo.

 

Nieuwe keversoort duikt op in Nederland

In een natuurgebied nabij Eindhoven is een voor Nederland nieuwe keversoort opgedoken. Het beestje had nog geen Nederlandse naam, maar is nu de vermiljoenkever genoemd, meldt het Radio 1-programma Vroege Vogels zondag.

De benaming in het Latijn is cucujus cinnaberinus. De rode afgeplatte kever van ongeveer anderhalve centimeter lang is nooit eerder in Nederland of België aangetroffen en zou in de rest van Europa zeer zeldzaam zijn.

Twee leden van de Nederlandse Entomologische Vereniging vonden de kevers in januari achter de schors van twee eiken. De larven leven van afbrekend hout en waarschijnlijk ook van andere insecten in het hout.

De kern van het verspreidingsgebied ligt in Hongarije. Van daaruit heeft het insect zich richting het noordwesten verspreid. Tot nu toe kwam het dier niet verder dan Beieren. De Nederlandse Entomologische Vereniging heeft geen idee hoe het dier opeens in Nederland terecht is gekomen.

De kever wordt via de Habitatrichtlijn beschermd. Dat betekent volgens Vroege Vogels dat Nederland verboden moet instellen op het vangen van de kevers. Ook zouden de voortplantings- en rustplaatsen van de insecten moeten worden beschermd. Als de kever zich langere tijd handhaaft, zouden beschermde gebieden moeten worden aangewezen.

De vondst wordt beschreven in het augustusnummer van het wetenschappelijke tijdschrift Entomologische Berichten.