Archive for the ‘Nieuws’ Category

Alien beantwoordt ruimteboodschap aarde

Het heeft even geduurd, maar de mens heeft eindelijk antwoord op de ruimteboodschap die in 1977 met de Voyager 1 de ruimte in werd geschoten. Een buitenaards wezen heeft via Nasa’s marsrover Curiosity een antwoord naar onze planeet gestuurd.

Op de ruimteboodschap is een verstoorde stem met wat bliepjes te horen. De boodschap is via een aan kanker gestorven persoon aan mensen van het Sheivae Project gegeven.

Hallo, ik ben Sheivae“, laat de alien weten. “Ik heb jullie boodschap ontvangen. Ik kom van een wereld ver van jullie vandaan. Jullie zijn niet alleen.

Ik hoop dat jullie mijn boodschap ontvangen“, vervolgt het buitenaardse wezen. “Ik hoop dat jullie het kunnen verstaan, want ik ben jullie taal aan het leren. Nu ben ik een ontdekkingsreiziger en een reiziger. Jullie zijn mijn eerste contact, en ik ben niet jullie vijand. Ik kom in vrede.”

Ondanks de heldere boodschap, is niet iedereen overtuigd. Vele non-believers beweren dat het allemaal dikke onzin is.

Spookschip gevonden bij de Filipijnen

De Vliegende Hollander is zoooo 1678… Sinds enkele dagen is de Vliegende Duitser een wat meer moderne variant. Zo’n 60 kilometer uit de kust van de Filipijnen, is een mysterieus schip ontdekt. De dode kapitein is gevonden naast zijn radio, alsof hij een vertwijfelde poging tot een noodoproep gedaan heeft.

Wie weet schrijft iemand er over tweehonderd jaar wel een opera over, zoals Wagner deed met zijn fliegende Holländer. Het gaat deze keer niet om Willem van der Decken, Falkenberg, Van Straten, Ramhout van Dam, Pieter van Halen of hoe de kapitein van de originele mythe ook heten mag, maar om de Duitser Manfred Fritz Bajorat van 59 jaar oud.

Het door de droge, zoute lucht en hoge temperatuur gemummificeerde lijk zat voorovergebogen over een brief die hij klaarblijkelijk vlak voor zijn dood had geschreven naar zijn vrouw.

‘Dertig jaar bewandelden wij samen dezelfde weg. Toen werd de macht van jouw demonen sterker dan je wil om te leven. Hopelijk vindt jouw ziel rust. Voor altijd de jouwe, Manfred.’ Zijn vrouw Claudia stierf op 2 mei 2010 aan kanker. Twee jaar eerder waren de twee van elkaar gescheiden.

Het zit er dik in dat Manfred al heel wat jaartjes levenloos op zee rondvaart. De laatste keer dat hij gezien was, was in 2009 op Majorca., waar hij collega-zeezeiler Dieter tegenkwam. Volgens de laatste is Manfred een zeer ervaren en kundig zeeman. Hij gelooft niet dat Manfred zomaar een storm in zou zeilen of een andere fatale fout zou maken.

Hiermee doelt Dieter op de gebroken mast op de boot. Op basis van de informatie van Dieter, gaan de Filipijnse autoriteiten ervan uit dat deze pas is geknakt na de dood van de kapitein en de enige opvarende.

De ‘Sayo’, een jacht van 12 meter, werd gevonden door twee vissers. Zij klommen aan boord en vonden de zeeman, die helemaal grijs verkleurd was. Ook vonden zij fotoalbums, de brief aan Claudia en documenten die de identiteit van de mummie onthulde. Het lichaam en de kajuit vertonen geen sporen van geweld en het is dan ook een mysterie waar Manfred aan gestorven is. De meest plausibele veronderstelling lijkt een hartaanval te zijn of heeft hij, net als kapitein Van der Decken, wellicht een pact met de duivel gesloten.

Cca-kDEWEAExKjL

ghost1_480x270

CcaTWTkXEAEKsYP

Awesome Games Done Quick gaat van start

Games Done Quick is een initiatief waarin diverse speedrunners samenkomen en, uiteraard, games zo snel mogelijk uitspelen. Dit doen ze twee keer per jaar: één keer in januari en één keer in de zomer.

Door dit te streamen via onder andere Twitch en prijzen beschikbaar te stellen, proberen ze via donaties zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Tijdens Summer Games Done Quick (vorige zomer) werd er ruim een miljoen dollar opgehaald voor Artsen Zonder Grenzen. Tijdens Awesome Games Done Quick 2016 is het goede doel de Prevent Cancer Foundation.

Games die deel uitmaken van het evenement zijn onder andere Super Mario 64Rayman Legends, Spyro the Dragon, Super Metroid, Castlevania en nog veel meer. De complete lijst (en tijden waarop ze ongeveer plaatsvinden) vind je hier.

Vanmiddag om 17:30 uur Nederlandse tijd begint de pre-show, waarna om 18:00 uur de eerste speedrun begint. Het evenement eindigt volgende week zondag rond 18:00 uur. De speedruns zijn hier te kijken via de website van Games Done Quick of hier via hun Twitch-kanaal.

Om je een indruk te geven van wat er kan gebeuren, vind je hieronder één van de meest indrukwekkende games op het gebied van speedrunning: Yoshi’s Island door TriHex. Pro-tip: ga naar 2:06:33 voor één van de moeilijkste skips van de game.

 

Belachelijk moeilijke easteregg in BF4 gevonden

EA heeft behalve belachelijk geprijsde DLC en niet speelbare games ook soms gratis dingen. Je moet er alleen wel veel voor doen. YouTuber Jackfrags heeft dat ondervonden toen hij een easteregg in Battlefield 4 aan het ontrafelen was.

Om deze easteregg te pakken te krijgen moest hij onder andere zeven kleine knoppen op de raarste plekken zoeken, waarvan een onder water en de andere in de stronk van een boom die je eerst moet opblazen. Ook moest hij meerdemalen morse ontcijferen en ook moest hij geluidsfragmenten opnemen en vertraagd afspelen. De prijs? Een camouflage skin voor een van zijn wapens die voorheen alleen beschikbaar was voor developers van Battlefield 4.

 

 

Meer dan 155 doden in terreuravond Parijs, schutters lopen nog rond

Tijdens de oefeninterland tussen Frankrijk en Duitsland in het Stade de France in Parijs zijn twee zeer luide explosies gehoord. Er heerst onduidelijkheid over wat er precies aan de hand is, maar een journalist ter plaatse omschrijft de knallen als ‘duidelijk harder dan wat ik ooit van vuurwerk gehoord heb’.

De wedstrijd, op dat moment bezig met de eerste helft, werd niet onderbroken. Dat gebeurde ook niet nadat politiesirenes gehoord werden, die aan lijken te geven dat het wel wat meer was dan slechts vuurwerk. De Duitse ploeg werd eerder in Parijs nog opgeschrikt door een bommelding.

Update 02:10 uur
De hulpdiensten in Parijs hebben een nieuwe lijst met aantallen slachtoffers per locatie naar buiten gebracht:

Locatie Doden Zwaargewonden Overige gewonden
Bataclan 118+ 7 4
Charonne 19 13 10
Rue Bichat 14 10 10
Stade de France 4 11 39
Avenue de la République 4 11 10
Beaumarchais 0 3 4
Totaal 159+ 55 77

Een journaliste van Le Monde zegt dat tientallen mensen, die zich op de tweede verdieping van het Bataclan bevonden, erin geslaagd zijn zich te verstoppen op een soort zolder in het gebouw en zo aan de gijzelnemers ontsnapt zijn.

Er zijn zeker drie terroristen gedood bij de bestorming van Bataclan, maar er zijn nog schutters op vrije voeten volgens Franse media. Hoeveel dat er zijn is niet bekend.

Update 01:20 uur
Een bron binnen de Franse politie zou tegenover diverse media hebben gezegd dat men meer dan 100 lijken heeft gevonden in het Bataclan, het theater waar in het afgelopen uur een gijzelingsssituatie tot een einde is gekomen. Men zegt dat de terroristen granaten hebben gegooid naar de gijzelaars op het moment dat de bestorming begon. Het dodental lijkt zo goed als zeker nog te stijgen in de komende uren. In andere delen van Parijs zijn zeker 41 doden gevallen.

President François Hollande is inmiddels onderweg naar de plaats van het drama.

Update 01:00 uur
Diverse media laten weten dat de bestorming van het Bataclan afgelopen is. Daarbij zouden drie terroristen gedood zijn. De gijzelingssituatie zou daarmee beëindigd zijn, maar over het aantal doden is nog erg weinig bekend. Wel zijn er berichten over ‘tientallen doden in het Bataclan’, maar die komen niet uit officiële bronnen. Het zou wel overeenkomen met een ooggetuige die vanuit het theater op social media vertelde dat hij zeker twintig lichamen zag liggen.

De Parijse brandweer heeft een lijst met aantallen doden en gewonden per locatie naar buiten gebracht. Daaruit blijkt dat op zeker vier plaatsen mensen zijn overleden. In totaal komt men uit op 43 bevestigde doden, 55 mensen in levensgevaar en 77 andere gewonden op zes verschillende locaties.

Update 00:38 uur
Het Franse AFP meldt op basis van bronnen binnen de veiligheidsdiensten dat men het Bataclantheater op het moment aan het bestormen is. Enkele minuten eerder kwamen er al berichten naar buiten over geweerschoten en vijf explosies in of in de buurt van het Bataclan.

Verder hebben de autoriteiten laten weten dat er op zeven verschillende plekken aanvallen zijn uitgevoerd. Ook kwamen er berichten over zeven doden bij de schietpartijen bij het Louvre en het Centre Pompidou, maar daarover is nog niks bevestigd en ook in Franse media heeft men het er niet veel over.

Update 00:13 uur
Ooggetuige Julian Pearce wist te ontsnappen uit het Bataclantheater en deed zijn verhaal zojuist in de uitzending bij CNN. “Ik heb zelf twee terroristen gezien. Ze waren niet gemaskerd en van een van hen heb ik het gezicht gezien, een jongen van een jaar of 20 á 25. Ze zeiden niks, ze riepen niks, ze schoten alleen. Het enige geluid was het geluid van de wapens en van de gillende mensen. De aanvallers schoten op mensen die al op de vloer lagen om ze te doden. Ze schoten rustig iemand dood, herlaadden in alle stilte en schoten de volgende dood. Ik heb zelf meer dan twintig lichamen zien liggen, of misschien leefden een aantal daarvan nog, maar die waren dan zwaargewond. Zelf kon ik een zwaargewonde vrouw mee naar buiten nemen toen ik eruit kon, waarna ik haar in een taxi gezet heb en de chauffeur naar het ziekenhuis heb gestuurd.”

Meer militaire troepen zijn nog altijd onderweg naar de stad en voor het eerst in tientallen jaren is in het hele land de staat van beleg afgekondigd. De laatste keer dat de noodtoestand werd uitgeroepen was tijdens de rellen in Parijs in 2005.

Update 23:56 uur
Journalisten op Twitter melden dat er nieuwe schietpartijen zijn uitgebroken bij het Louvre en het Centre Pompidou, hoewel de berichten nog niet door officiële bronnen bevestigd zijn. De krant Libération meldt op basis van bronnen bij de politie dat er tot nu toe 42 doden geteld zijn in plaats van de eerder genoemde 60 doden.

Vanuit de gijzelingssituatie bij het Bataclan komen gemengde berichten. Zo zouden er 30 mensen ontsnapt zijn, die zeggen door de politie bevrijd te zijn, maar andere berichten zijn zeer ernstig. Iemand in het gebouw wist een kort verslag op sociale media te plaatsen: “Ik lig op de eerste verdieping en ben zwaar gewond. De politie moet zo snel mogelijk naar binnen stormen. Er zijn overlevenden hier, maar de gijzelnemers slachten ze een voor een af.” Ook zouden er overal binnen het gebouw al dode lichamen liggen.

President Hollande heeft zojuist gezegd alle Franse grenzen gesloten te hebben. Ook is de staat van beleg afgekondigd.

Update 23:35 uur
Diverse media en journalisten melden dat er een nieuwe schietpartij is uitgebarsten bij het grote winkelcentrum Les Halles, in het hart van de Franse hoofdstad. Het Franse BFM TV zegt dat het dodental zelfs is opgelopen naar 60 overledenen.

Update 23:27 uur
ANP-journalist Chris Klomt zegt dat het niet over 60, maar over 100 gegijzelden gaat in het Bataclan. Het Franse leger is inmiddels gearriveerd in de straten van Parijs, zoals te zien is op de Franse tv. Franse media melden in onbevestigde berichten dat er twee lichamen ‘zonder ledematen’ gevonden zouden zijn – waarschijnlijk die van twee zelfmoordenaars. Berichten over een onthoofd slachtoffer wijzen waarschijnlijk op een van de zelfmoordenaars.

Update 23:23 uur
Een in de concertzaal aanwezige ooggetuige heeft naar buiten weten te brengen dat hij zeker zes tot acht gijzelnemers heeft gezien. Ze zouden op het moment het hele Bataclan afgaan op zoek naar mensen die zich verstopt hebben. Twee of drie zwaar bewapende schutters bij het theater zijn in een vuurgevecht verwikkeld met de Parijse politie. Thomas Misrachi van BFM TV kreeg van een aanwezige agent te horen dat de situatie zeer onduidelijk en beangstigend is. “De schutters zijn overal”, aldus de agent.

Volgens onbevestigde berichten riepen de daders “Allah Akbar!” voor het vuur geopend werd. Rond het Bataclan is inmiddels een uitgebreide veiligheidszone ingesteld.

Update 23:10 uur
Het Franse BFM TV meldt inmiddels dat er al veertig doden gevallen zijn. Bij een restaurant zouden zeker elf doden gevallen zijn, in de concertzaal waar de gijzeling gaande is minstens vijftien. Ook in de straten van Parijs zijn doden gevallen. Volgens CNN probeert de politie het Bataclan van de achterkant binnen te vallen om de gijzeling daar tot een einde te brengen. Er zou daarbij onder meer op posities op het dak geschoten worden.

Update 22:51 uur
De gijzeling zou plaatshebben in de concertzaal “Le Bataclan”; volgens de laatste berichten zouden er rond de zestig gijzelaars daar vast worden gehouden.

Update 22:39 uur
Inmiddels spreekt de Franse publieke televisiezender France 24 van achttien doden, en van een mogelijke gijzelneming. Verdere informatie volgt nog.

Update 22:15 uur
Er zouden zeker drie doden zijn gevallen bij de schietpartij(en?) in Parijs. Een lokale bewoner meldt dat hij drie door een wit doek bedekte lichamen ziet liggen vanaf zijn balkon. De schutter lijkt nog altijd niet opgepakt te zijn en volgens diverse berichten zou er zelfs weer opnieuw worden geschoten. De explosies die vanuit het Stade de France gehoord werden zouden veroorzaakt zijn door een bom in een restaurant en mogelijk door granaten die in de buurt gegooid zijn.

Update 22:03 uur
Inmiddels is duidelijk dat het niet louter om een explosie gaat en dat het allemaal niks met de voetbalwedstrijd te maken heeft. Er wordt geschoten in de stad en volgens berichten op Twitter zouden er nabij de Place de la République meerdere mensen gedood zijn door een man met een kalashnikov. Op het moment zou er geschoten worden nabij concertzaal Bataclan. Via deze Periscope-link is te luisteren naar een Fransman die live verslag doet ter plaatse, waar op de achtergrond zo nu en dan knallen te horen zijn.

Update 21:59 uur
Het heeft er alle schijn van dat de situatie te maken heeft met een explosie in een brasserie nabij het Stade de France. Daarbij zou zeker één zwaargewonde gevallen zijn. President François Hollande van Franrijk is inmiddels geëvacueerd, hij was bij het oefenduel aanwezig.

 

Rijden op een beer in WiLD

Natuurlijk krijgen bekende Franse ontwikkelaars ook hun aandacht op de gamesweek in Parijs. Michel Ancel, bekend van Beyond Good & Evil en Rayman, liet meer van zijn nieuwste game zien: WiLD.

Het spel is een online survival adventure game die voor het eerst getoond werd op gamescom vorig jaar. In het spel zijn we tienduizend jaar terug in d etijd en spelen we mens en dier. Als shaman kun je namelijk dieren commanderen of zelfs in een dier veranderen. Zo zien we in de gameplaydemo hem op een beer rijden en veranderen in een konijn. In WiLD is er niets gescript, dus iedereen krijgt een ander verhaal.

WiLD heeft nog geen releasedatum, maar zal ooit op PlayStation 4 uitkomen.

Gamecommentator en criticus TotalBiscuit ongeneeslijk ziek

John Bain, onder gamers beter bekend als TotalBiscuit of The Cynical Brit, heeft via Twitter bekendgemaakt dat hij ongeneeslijk ziek is. Bain werd al sinds april vorig jaar behandeld voor darmkanker.

De cynische Brit deed via een tweet in detail uit de doeken wat er gediagnosticeerd is na zijn laatste behandeling. Een CT-scan wees uit dat de kanker in zijn darmen verdwenen is, maar dat er vlekken zijn waargenomen op zijn lever. “Het is niet behandelbaar en er is geen medicijn. De gemiddelde levensverwachting bij een dergelijke diagnose is twee tot drie jaar, met uitschieters die een stuk langer meegaan. Over een paar weken ga ik verder met de chemo, met als doel het zo lang mogelijk uitstellen. Ik ben voornemens om nog zo lang als mogelijk mee te gaan”, aldus Bain via Twitter.

TotalBiscuit is onder andere bekend om zijn “WTF is…?”-filmpjes. Hierin ventileert Bain zijn eerste indrukken van nieuwe games.

151016_104357_total-biscuit-john-bain_800_491

 

‘Nintendo NX is een hybride-console met superieure specs’

Een hardnekkig gerucht is dat de volgende console van Nintendo een hybride wordt. Nintendo NX zou een thuisconsole zijn, waar een handheld onderdeel van is. Vandaag is dit gerucht weer aangewakkerd.

Volgens bronnen die dicht bij de zaak staan, zou Nintendo inmiddels begonnen zijn met het verspreiden van de eerste development kits. Helemaal ongeloofwaardig is dit niet, aangezien Square Enix eerder al heeft uitgesproken te kijken of ze Dragon Quest XI naar NX kunnen porten. Dezelfde bronnen melden dat deze kits erop duiden dat het inderdaad gaat om een hybride-console, waarvan je de thuisconsole op je televisie aansluit en de handheld (waarvan er één meegeleverd wordt) kunt loskoppelen.

Je zou meerdere ‘Nintendo NX handhelds’ kunnen koppelen aan de thuisconsole, waarmee de problematiek van de Wii U overkomen wordt (waar je slechts één Gamepad kunt gebruiken). Dit is mogelijk door de superieure specs die ‘leidend in de industrie’ zijn.

Of het geheel waar is of niet is nog even afwachten. Nintendo heeft gereageerd op de geruchten door te melden dat ze zelf geen uitspraken doen tot ergens in 2016. Wat denken jullie, geloofwaardig of niet?

Het sneeuwt in Nederland! *O*

De winter komt extreem vroeg dit jaar. In Limburg is namelijk vanochtend de eerste sneeuw gevallen.
De eerste witte vlokken zijn gevallen op de Vaalserberg. En er gaat nog meer sneeuw vallen in Limbabwe.
Lang zal het echter niet wit blijven. Omdat het toch een klein beetje gaat opwarmen, is de sneeuw namelijk zo weg.

Console op Kickstarter voor oude en nieuwe games

Op Kickstarter is de campagne gestart voor de Retro VGS. Deze console kan nieuw ontwikkelde games spelen maar ook native games van verschillende oude consoles. Dit komt door een speciale chip in de hardware.

De Retro VGS bevat een zogenaamde FPGA-chip. Dit soort chips kunnen (kort door de bocht) geprogrammeerd worden om de hardware te vormen die je maar wil. Hiermee kan de Retro VGS oude games native afspelen. Er is dus geen emulator die veel van de systeembronnen opeist maar simpelweg een chip die de hardware aanneemt zoals origineel bedoeld is.
Je gooit dus simpelweg de originele cartridge in de console, de console leest welke hardware deze moet gebruiken en programmeert de FPGA als een NES, Neo Geo, Atari 2600 of welke console dan ook. Uiteraard zit hier een limiet aan en kan je geen GameCube verwachten. Of de FPGA met zijn 49.000 logische elementen de vierde generatie, de 16-bit consoles zoals SNES en Megadrive, aan kan is nog niet bekend.

De Retro VGS kost $299 in early bird, hiervan zijn er slechts 500 beschikbaar en enkel in zwart. Daarna kost de Retro VGS $349 en is in iedere gewenste kleur beschikbaar. Het geld wordt gebruikt om de productie te bekostigen, de ontwikkeling is al gedaan. De buitenkant krijgt een voor verzamelaars bekende vormgeving, de makers hebben namelijk de mallen weten te kopen van de Atari Jaguar.

Retro VGS